Ύπουλο χτύπημα κατά της Σερβίας από την Κροατία

Newsroom
Newsroom

Το Βελιγράδι ανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

Βούτσιτς: Ποιοι φαντάζεστε ότι είστε εσείς για να αποφασίζετε από πού και από ποιον θα αγοράσουμε και από ποιον δεν θα αγοράσουμε;!

Η Κροατία προέβαλε το επιχείρημα ότι δεν είναι δίκαιο για τη Σερβία να έχει χαμηλότερη τιμή πετρελαίου. Τότε προέκυψε το ερώτημα αν τιμωρείται η Ρωσία ή η Σερβία; Ευχαριστώ τον κύριο Ράντεφ – (πρόεδρο της Βουλγαρίας), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα  ειλικρινής σήμερα που τόνισε ότι αυτό δεν είναι δίκαιο για τη Σερβία. Το ίδιο είπε και ο κύριος Μητσοτάκης… δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο πετρελαίου στη χώρα του.

«Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε πετρέλαιο, αλλά όχι αυτό που μας παρέχει η Ρωσία. Και ποιος είστε εσείς? Ποιος σας δίνει αυτό το δικαίωμα; Ποιοι είστε εσείς για να ανακατεύεστε στις διμερείς μας συμφωνίες; Θα σας υπενθυμίσω ότι λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που μας έκαναν, είπαμε ακόμη και τότε ότι δεν έχουμε ποτέ προβλήματα με την Κροατία όσον αφορά τη χρήση του Janaf. Αυτοί πια δεν νοιάζονται για εμάς, ποιος θα αποφασίσει για εμάς από πού να εισάγουμε; Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος του Janaf ανήκει στη Σερβία. Πληρώνουμε έγκαιρα όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε.

«Έχουμε μάθει να αντέχουμε την πίεση, αλλά πάντα θα φροντίζουμε η Σερβία να στέκει όρθια, να αντέχει σε όλες τις πιέσεις και να σκέφτεται την ευημερία της», επεσήμανε.

«Τι άλλο θέλετε από εμάς, ποιοι είστε εσείς για να αποφασίσετε από ποιον αγοράζουμε και από ποιον όχι», είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη πρόβλημα με το ντίζελ και ανακοίνωσε ότι αργότερα θα συζητηθούν περισσότερα.

Ρώτησε επίσης γιατί πέντε χώρες εξαιρούνται από αυτές τις πιέσεις, παρόλο που καταναλώνουν ρωσικό πετρέλαιο.

«Κατανοώ την ΕΕ, βρίσκονται σε μεγάλη σύγκρουση με τη Ρωσία, θέλουν να έχουν ένα ενιαίο μπλοκ. Ταυτόχρονα, ξεχνούν την ιδιαιτερότητα της κατάστασής μας. Αυτό δεν είναι πια εύκολο έργο.

Πηγή: https://vecer.mk/balkan/

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ