Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των εφήβων 15 - 18 ετών στην Ινδία

Η UNICEF εκτιμά ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εφήβων παγκοσμίως – περίπου 253 εκατομμύρια

Ξεκινά σήμερα στην Ινδία ο εμβολιασμός κατά της covid-19 των εφήβων ηλικίας 15 με 18 ετών, καθώς οι αρχές της χώρας επεκτείνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης για να καλύψουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό εφήβων παγκοσμίως, εν μέσω φόβων ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσει νέα έκρηξη των κρουσμάτων.

Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 33.750 νέα κρούσματα covid-19 και 123 θανάτους. Εξάλλου στην Ινδία έχουν εντοπιστεί 1.700 κρούσματα που οφείλονται στην Όμικρον, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας.

Τα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία θα λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά και οι σχολικές αρχές έχουν λάβει εντολή να ενημερώνουν καθημερινά τις αρχές των κρατιδίων για τον αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται.

"Τα παιδιά θα εμβολιάζονται στα σχολεία τους. Επίσης θα μπορούν να πηγαίνουν σε εμβολιαστικά κέντρα (…) θα μπορούν απλώς να πηγαίνουν χωρίς ραντεβού” και να εμβολιάζονται, δήλωσε ο Τζάι Πρακάς Σιβαχάρ, επίτροπος δημόσιας υγείας στο κρατίδιο Γκουτζάρατ.

Σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων covid-19 μεταξύ των παιδιών τις τελευταίες εβδομάδες και οι αρχές ενθαρρύνουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Οι αρχές στην Γκουτζάρατ, την ιδιαίτερη πατρίδα του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ελπίζουν να καταφέρουν να χορηγήσουν πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 σε 3,6 εκατομμύρια παιδιά αυτή την εβδομάδα.

"Έχουμε τη δυνατότητα και διαθέτουμε τα εμβόλια για να καλύψουμε τα περισσότερα παιδιά. Απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να συνεργαστούν και να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο Σιβαχάρ.

Η UNICEF εκτιμά ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εφήβων παγκοσμίως – περίπου 253 εκατομμύρια.

Χιλιάδες παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έκαναν ουρά έξω από σχολεία και ιατρικά κέντρα από νωρίς σήμερα για να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση χορηγεί στα παιδιά μόνο το εμβόλιο Covaxin της Bharat Biotech, το μοναδικό που έχει λάβει άδεια για να χορηγείται στους εφήβους ηλικίας 15 με 18 ετών, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ