Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Τα «στοιχεία» από μια 10χρονη!

Newsroom
Newsroom

Κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης; Το κοριτσάκι συγκέντρωσε τα στοιχεία, οι αρχές κάνουν την έρευνά τους και περιμένουμε απαντήσεις.

Ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει όλα τα μικρά παιδιά. Υπάρχει πράγματι Άγιος Βασίλης; Ένα κοριτσάκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποφάσισε να λύσει το μυστήριο.

Το ανήλικο κοριτσάκι πραγματοποίησε έρευνα. Συγκέντρωσε τα «αποδεικτικά» στοιχεία. Ένα μισοφαγωμένο μπισκότα και δύο καρότα δαγκωμένα. Ήταν ο Άγιος Βασίλης ο δράστης του… εγκλήματος;

Είχε τα στοιχεία, αλλά το μικρό κοριτσάκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήθελε και επίσημα απαντήσεις. Απευθύνθηκε έτσι στις αρχές για να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής. Είναι ο Άγιος Βασίλης αληθινός;

Ήταν λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα που οι αρχές στο αστυνομικό τμήμα του Cumberland έλαβαν το πιο ασυνήθιστο αίτημα. Ένα δέμα με το μισοφαγωμένο μπισκότα, τα δαγκωμένα καρότα και το χειρόγραφο σημείωμα από ένα κορίτσι της περιοχής.

Το αστυνομικό τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα το γράμμα. «Αγαπητό αστυνομικό τμήμα του Cumberland, πήρα δείγμα από ένα μπισκότο και καρότα που άφησα για τον Άγιο Βασίλη και τον τάρανδο την παραμονή των Χριστουγέννων. Αναρωτιόμουν, θα μπορούσατε να πάρετε δείγμα DNA και να δείτε αν ο Άγιος Βασίλης είναι αληθινός;».

Φυσικά και το γράμμα άφησε άναυδους τους αστυνομικούς. Ο επικεφαλής Matthew J. Benson περιέγραψε, μιλώντας στο Today, όσα ακολούθησαν. Θεώρησαν το γράμμα αξιολάτρευτο. «Το ότι πήρε την πρωτοβουλία και μας το προώθησε επειδή είχε μια ερώτηση που ήθελε να απαντηθεί, ήταν εκπληκτικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

santa claus αγιος βασιλης έρευνα κοριτσι

Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;

Και αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση όσο σοβαρά την είχε πάρει και το κοριτσάκι και να διεξάγουν μια «ειδική έρευνα». Η 10χρονη Scarlett Doumato ψάχνει πάντα απαντήσεις, όπως επισήμανε η μητέρα της Alyson Doumato. Έχει μάλιστα και το δικό της εργαστήριο στο σπίτι και τον απαραίτητο εξοπλισμό ενός ερευνητή.

Επηρεασμένη και από τις αστυνομικές σειρές, η 10χρονη Scarlett θα ήθελε να γίνει ντετέκτιβ. Από όσα έχει δει, ήξερε ότι έπρεπε να αναλάβει δράση και να στείλει τα στοιχεία για την έρευνα. «Έκανε τη δουλειά. Συνέλεξε τα στοιχεία, τα επισήμανε με τον σωστό τρόπο. Παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εκπομπές. Έβαλε τα στοιχεία σε ξεχωριστά σακουλάκια. Οπότε το παίρνουμε το ίδιο σοβαρά με εκείνη», σημείωσε ο Matthew J. Benson.

santa claus αγιος βασιλης έρευνα κοριτσι

Αυτό και μόνο έκανε τον Matthew J. Benson να δώσει αμέσως εντολή στο αρμόδιο τμήμα ερευνητών. Θα ακολουθούσε ανάλυση των στοιχείων στην υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Έχουν και το αποδεικτικό παραλαβής των αποδεικτικών στοιχείων. Ζήτησαν να συγκριθούν τα στοιχεία και βάσει τυχόν οδοντιατρικών στοιχείων που υπήρχαν στο αρχείο για τον Άγιο Βασίλη. Αλλά και για κάθε τάρανδο που μπορεί να ήταν «παρών» εκείνο το βράδυ. Ήταν άραγε ο Rudolph;

santa claus αγιος βασιλης έρευνα κοριτσι

Έγραψε ένα γράμμα στη 10χρονη Scarlett. Σε ένα σημείο της επιστολής του έγραφε πως έχουν μια περιγραφή ενός ανθρώπου: ενός μεγαλύτερου, μεγαλόσωμου άντρα με λευκή γενειάδα και κόκκινη στολή. Είχε εσωκλείσει μάλιστα και μια φωτογραφία που είχε μοιραστεί το αστυνομικό τμήμα του North Kingstown την ημέρα των Χριστουγέννων. Αποτύπωνε ένα περιπολικό στη μέση του δρόμου με μια αμυδρή εικόνα από το έλκυθρο του Άγιου Βασίλη να πετάει στον ουρανό στο βάθος.

Η έρευνα για τον Άγιο Βασίλη ήταν διασκεδαστική, όπως ανέφερε o Matthew J. Benson. Είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι μπορεί για να την ενθαρρύνει. Αρκεί να θυμηθούμε όλοι τις απορίες και την περιέργεια που είχαμε όλοι ως παιδιά. Υπάρχει τελικά ο Άγιος Βασίλης; Η υπόθεση είναι ανοιχτή και η έρευνα του αστυνομικού τμήματος του Cumberland βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση σε λίγο καιρό, παρουσία της 10χρονης Scarlett.

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ