Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, τονίζοντας ότι θα αποτελούσαν «περισσότερο δημοκρατική και πιο διαφανή» οδό για την σταθεροποίηση της Ευρώπης από την επαναγορά ομολόγων της ΕΚΤ.

«Είναι και προς το γερμανικό συμφέρον η ιταλική οικονομία να επιβιώσει από αυτή την κρίση. Η Γερμανία είναι εξαγωγική χώρα και μπορεί να παραμείνει τέτοια, μόνο εφόσον δεν καταρρεύσουν οι χώρες που τώρα έχουν χτυπηθεί σφοδρότερα», δήλωσε ο κ.Χάμπεκ στην εφημερίδα «Die Welt» και πρόσθεσε ότι «τα χρέη που αναλαμβάνει η ΕΚΤ αποτελούν ήδη μια κοινοτικοποίηση, αλλά χρειάζεται και μια πολιτική απάντηση».

Ο αρχηγός των Πρασίνων σημείωσε μάλιστα ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη ήδη το 2011 και κατέληξε: «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατά την τελευταία τους συνάντηση και πάλι δίστασαν. Δεν καταλαβαίνω καθόλου τον κ. Σολτς (σσ: τον γερμανό υπουργό Οικονομίας) και την κυρία Μέρκελ».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ