285 θέσεις εργασίας στο δήμο Ηρακλείου μέσω ΟΑΕΔ - Ποιους αφορά

285 θέσεις εργασίας στο δήμο Ηρακλείου μέσω ΟΑΕΔ - Ποιους αφορά

Ο Δήμος Ηρακλείου είχε ζητήσει συνολικά 313 άτομα

285 άτομα αναμένεται να προσληφθούν για οκτώ μήνες στο Δήμο Ηρακλείου μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. 

Ο Δήμος Ηρακλείου είχε ζητήσει συνολικά 313 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων ωστόσο επειδή θα υπάρξει  ενίσχυση προσωπικού σε πυρόπληκτες περιοχές, έγινε μια περικοπή σε όσους δήμους είχαν αιτηθεί από 51 θέσεις και άνω. Οι ειδικότητες που έχουν ζητηθεί είναι εργατικό και τεχνικό προσωπικό διαφόρων δεξιοτήτων, κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικό προσωπικό, γυμναστές, μηχανικοί κ.α. 

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
  • εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Όπως τονίζει η Αντιδημάρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη: 

"Εν αναμονή της έναρξης του νέου κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ενημερωθήκαμε για τον τελικό αριθμό των ωφελούμενων που θα υποδεχθούμε στο Δήμο Ηρακλείου.  Σκοπός μας και αυτή τη φορά είναι να εντάξουμε τα άτομα αυτά στον δημοτικό μηχανισμό, να τα υποστηρίξουμε ώστε  να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο απασχόλησής τους, να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία και να νιώσουν δημιουργικοί και παραγωγικοί για όσο διάστημα υλοποιείται το πρόγραμμα στο Δήμο μας. Η παρουσία τους θα είναι πολύτιμη και για εμάς καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε.

Από εκεί και πέρα πάντως και με την ευκαιρία επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη της Κεντρικής Διοίκησης για θέσεις εργασίας, καθώς η ανεργία είναι ένα υπαρκτό κοινωνικό ζήτημα (που και με την πανδημία έγινε ακόμη πιο έντονο) αλλά και να τονίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια πλέον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό της έλλειψης προσωπικού. Οι Δήμοι δεν πάει άλλο πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό . Η υποστελέχωση είναι μεγάλη, λόγω Κινητικότητας, αποσπάσεων, συνταξιοδοτήσεων κλπ

Στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη σύσσωμη η αυτοδιοίκηση το έθεσε σε κάθε τόνο προς πάσα κατεύθυνση. Η Κεντρική Διοίκηση πρέπει να μας στηρίξει και να το δει σοβαρά και υπεύθυνα. Η δραματική μείωση του μόνιμου προσωπικού μας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα γιατί σε λίγο θα υπάρχει θέμα ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας". 

kanavaki

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ