Το 2ο Φεστιβάλ Κρηνών ταξιδεύει την Τρίτη (28/07) στη Νεάπολη
Με τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Ιστορίες Ανθρώπων»
Το 2ο Φεστιβάλ Κρηνών ταξιδεύει στη Νεάπολη την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 με τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Ιστορίες Ανθρώπων»
Μια παράσταση που εξερευνά το ελληνικό τραγούδι και καταφεύγει σε αυτό ως ένα εργαλείο αφήγησης της καθημερινής ανθρώπινης εμπειρίας.
Οι «Ιστορίες Ανθρώπων» προσκαλούν το κοινό να βιώσει κάτι περισσότερο από μια απλή συλλογή αγαπημένων τραγουδιών. Μέσα από έναν συνδυασμό μουσικής και σύντομης αφήγησης, οι ακροατές έρχονται σε επαφή με προσωπικέςιστορίες αγάπης, πόνου, χαράς, φόβου, ελπίδας.
Παράλληλα, η μουσική λειτουργεί ως μια ζωντανή αφήγηση — μια ιστορικήκαι κοινωνική αντανάκλαση που αναδεικνύει τις πραγματικότητες της ελληνικής κοινωνίας μέσα στον χρόνο. Έτσι η παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική γίνεται μνήμη, φωνή και μοίρασμα. Γίνεται ένα μέσο επικοινωνίας ιστοριών που μεταξύ άλλων αφορούν στην «εργατιά», τη θέση των δύο φύλων στην κοινωνία, τη μετανάστευση, τη σχέση του ανθρώπου μετοπεριβάλλον, την ελευθερία, τον πόλεμο, τη μοναξιά.
Όπως είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις «εκείνο που με ενδιαφέρει είναιαυτές οι σπάνιες μοναδικέςστιγμές που ο άνθρωπος ζει — χωρίς καν να το συνειδητοποιεί — μέσα στηναλήθεια του. Στιγμές όπου απλώς υπάρχει ως άνθρωπος, ελεύθερος από τη βία του Χρόνου, τοάγχος του Χώρου και τη φθορά της Τάξης».
Κινούμενη ανάμεσα σε παραδοσιακές μελωδίες και σύγχρονες συνθέσεις, ηπαράσταση «Ιστορίες Ανθρώπων» δεν αποτελεί μόνο φόρο τιμής στην ελληνικήμουσική, αλλά και έναταξίδι προς την κατανόηση του εαυτού μας.
Στη συναυλία, ακούγονται μεταξύ άλλων έργα των Νίκου Γκάτσου, ΜάνουΧατζιδάκι, ΜίκηΘεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Χαΐνηδων και Λουδοβίκου των Ανωγείων, αλλάκαι παραδοσιακάτραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Ήπειρο, την Κύπρο και το Αιγαίο.
Χώρος : Βρυσαλάκι Νεάπολης - Πλατεία
Ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Οργάνωση : Δήμος Αγίου Νικολάου
Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Κρήτης - Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης
- ΠΑΓΝΗ: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 2χρονου που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα
- Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων
- Ηράκλειο: Νέα διοίκηση για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΕΕΤΕΜ




