Το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου στο Τσανάκαλε της Τουρκίας

Δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus KA229

Tο χρονικό διάστημα 22 - 27 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Vahit Tuna Anadolu Lisesi της πόλης Τσανἀκαλε της Τουρκίας η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ΚΑ229, με τίτλο «Code yourself into English». Στόχος του προγράμματος είναι η  ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων  εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών , η χρήση και ενσωμάτωση εργαλείων ΤΠΕ  στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και, εν τέλει, η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας της αγγλικής ως ξένης γλώσσας. 

Το 5o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ταξίδεψε με  ομάδα δύο καθηγητών, τον κ. Παπαδάκη Σταμάτιο και την κ. Χρυσουλάκη Πηνελόπη  και τεσσάρων μαθητών/τριών , τον Μάνο, την Πάρη, την Ειρήνη και την Άννα, προκειμένου να συναντήσει τις ομάδες των εταίρων του από τα Σχολεία: Vahit Tuna Anadolu Lisesi της Τουρκίας, Colegium Economic "Pintea Viteazul" της Ρουμανίας, I.I.S. "Di Poppa-Rozzi" της Ιταλίας, Srednja skola Bedekovcina της Κροατίας και Ies Alonso De Covarrubias της Ισπανίας. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτής συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες , μετά από θερμό καλωσόρισμα με παραδοσιακούς χορούς και μουσική της Τουρκίας, περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου, ενημερώθηκαν για το τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες για τη δεύτερη συνάντηση δραστηριότητες. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η υποδοχή των ομάδων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. 

Κατά την παραμονή τους στο Τσανάκαλε, οι ευρωπαίοι εταίροι, εκπαιδευτικοί και μαθητές /τριες , είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της  πόλης και της ομώνυμης επαρχίας, που βρίσκεται στο στενό του Ελλησπόντου και απλώνεται στη χερσόνησο της Τρωάδας στη Μικρά Ασία  και στη χερσόνησο της Καλλίπολης στην Ευρωπαϊκή πλευρά. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες του Σχολείου υποδοχής, μέσα από ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα, προσπάθησαν να μυήσουν τους φιλοξενούμενους στην κουλτούρα, την ιστορία και τη γαστρονομία του τόπου τους. Παράλληλα, έλαβε χώρα εκπαιδευτική επίσκεψη στο Çanakkale Teknopark, όπου οι μαθητές/ τριες παρακολούθησαν σεμινάριο συναφές με τη θεματολογία του προγράμματος, επίσκεψη στο Μουσείο,τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας και της αρχαίας  Άσσου αλλά και στο νησί Τένεδο. 

Την ημέρα της αναχώρησης των ευρωπαϊκών αποστολών όλοι/όλες ήταν βαθιά συγκινημένοι/ες για τις εμπειρίες που μοιράστηκαν, για την ουσιαστική επικοινωνία και τη γόνιμη αλληλεπίδραση και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη δια ζώσης συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο Cavnic της Ρουμανίας .

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ