ΑΕΝΑΟΣ: ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση για τον Δήμο Ρεθύμνης

ΑΕΝΑΟΣ: ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση για τον Δήμο Ρεθύμνης

Το έργο θεωρείται εμβληματικό ως προς τον συμβολισμό του, καθώς συνδυάζει την ηλιακή ενέργεια με την ηλεκτροκίνηση

Στα πλαίσια της ενεργειακής αλλαγής της χώρας μας η ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης ολοκλήρωσαν επιδεικτική δράση για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ηλεκτροκίνησης  στο πλαίσιο του έργου INCIRCLE του προγράμματος  Interreg Med, καθιστώντας (για ακόμη μια φορά) το Δήμο Ρεθύμνου ως κοιτίδα καινοτομίας. Το έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους, θεωρείται εμβληματικό ως προς τον συμβολισμό του, καθώς συνδυάζει την ηλιακή ενέργεια με την ηλεκτροκίνηση και βρίσκεται πλέον στην διάθεση των κατοίκων και επισκεπτών οι οποίοι μπορούν να κάνουν χρήση του ΔΩΡΕΑΝ.

ΑΕΝΑΟΣ Ρέθυμνο

Το έργο αποτελείται από:

Φωτοβολταϊκό  στέγαστρο εγκατεστημένης ισχύος 10KW στην Μαρίνα Ρεθύμνου . Στην θέση του στεγάστρου υπάρχουν δύο φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης  τεσσάρων οχημάτων ενώ έχουν οριοθετηθεί και 4 θέσεις στάθμευσης/φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Φωτοβολταϊκό στέγαστρο εγκατεστημένης ισχύος 20KW στο Parking των 4ων Μαρτύρων και ένας νέος  φορτιστής  για δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα οριοθετήθηκαν 2 θέσεις στάθμευσης/φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον τοποθετήθηκε ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων  στην εξωτερική πλευρά του Parking των 4ων Μαρτύρων που περιλαμβάνει 5 διατάξεις φόρτισης με 4 πρίζες η κάθε μία και 2 μπάρες στάθμευσης για 10 ποδήλατα συνολικά.

Η ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά το Δήμαρχο Ρεθύμνου Μαρινάκη Γιώργο και τον σύμβουλο του Δήμου Ρεθύμνης Μυριοκεφαλιτάκη Βασίλη, για τη συνεισφορά και τη πίστη τους στο όραμα της πράσινης ενέργειας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ