Άγγιξε ρεκόρ η θερμοκρασία στην Κρήτη - Έρχεται απότομη πτώση

Άγγιξε ρεκόρ η θερμοκρασία στην Κρήτη - Έρχεται απότομη πτώση

Που σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες - Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες

Ξεπέρασε τους 28 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στην Κρήτη  κι όπως έγραψε το cretalive, οι περισσότεροι έσπευσαν στις παραλίες την Κυριακή 10/01.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Θερμοκρασίες

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτοχρονιά του 2010 καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα μας από την αρχή των μετρήσεων στα τέλη του 19ου αιώνα.
Στις Βρύσες Χανίων ο μετεωρολογικός σταθμός του EAA/meteo.gr κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 30,4°C, στο Ηράκλειο 29,8ºC και στην Κνωσό 29,8°C.

Το ρεκόρ αυτό για τον Ιανουάριο επομένως παραμένει σε ισχύ, εφόσον σήμερα οι νεφώσεις είχαν ως αποτέλεσμα η μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 28.3 βαθμούς.

Έρχεται βαρυχειμωνιά

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από την Τρίτη 12/01 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, μέσα στην εβδομάδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κίνηση των αέριων μαζών στην Ευρώπη από την Κυριακή 10/01 έως και την Πέμπτη 14/01, ενώ διακρίνεται η υποχώρηση των θερμών και η κάθοδος των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή.
  

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα επισημαίνει σε ανάρτησή του και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ