Αγία Πελαγία: Απελπισία στο φημισμένο θέρετρο – Η καταστροφή από ψηλά

Newsroom
Newsroom

Δείτε συγκλονιστικές λήψεις από drone

Αγία Πελαγία… 24 ώρες μετά τη φονική θεομηνία που έκοψε το νήμα της ζωής δύο ανθρώπων, τόσο άδικα και τόσο πρόωρα. Οι εικόνες καταστροφής που παρουσιάζει το διάσημο θέρετρο στα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου είναι σπαραξικάρδιες. Τεράστιοι όγκοι λάσπης, φερτών υλικών, καλαμιών και ένα πλήθος σκουπιδιών και μπάζων, είναι ό,τι απέμεινε από το καταστροφικό πέρασμα του χειμάρρου που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Αγία Πελαγία καταστροφές

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, σε μια περίοδο που ετοιμάζονταν για τον απολογισμό μιας πολύ επιτυχημένης τουριστικής σεζόν κοιτούν ανήμποροι τον χαλασμό… Ελάχιστα λεπτά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν χάος, καταστροφή και πόνο… Διαλυμένα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά παραμένουν ακινητοποιημένα σε κάθε σημείο του πιο τουριστικού δρόμου της Αγίας Πελαγίας, που μέχρι πριν από λίγες μέρες έσφυζε από ζωή.

Αγία Πελαγία καταστροφές

Οι άνθρωποι, ψυχολογικά ράκη προσπαθούσαν από το πρωί της Κυριακής να απομακρύνουν καλάμια, φερτά υλικά, σκουπίδια και φυσικά τους τόνους της λάσπης που σκέπαζαν τα πάντα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί συγκλονιστικά πλάνα από ψηλά, σε λήψεις που έγιναν με drone:

 

Τα ορμητικά νερά που ξήλωναν τοιχία, ολόκληρες τσιμεντένιες αυλές, περβάζια και δέντρα και παράσερναν αυτοκίνητα την ώρα της θεομηνίας, πέρασαν μέσα από τις αυλές τους, τα καταστήματα και τα σπίτια τους. Τα πάντα γύρω παραπέμπουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Βιτρίνες διαλυμένες, εμπορεύματα στα καταστήματα πλήρως κατεστραμμένα, παντού καλάμια, κλαδιά, πέτρες και μπάζα και μια έντονη μυρωδιά στάσιμου νερού. Κάποιοι από τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας, ξεκίνησαν με δικά τους μέσα την προσπάθεια να απομακρύνουν τις λάσπες από το εσωτερικό των κτισμάτων ενώ ξεκίνησε και η επιχείρηση για την ανάσυρση των οχημάτων που ο χείμαρρος πέταξε στη θάλασσα.

Αγία Πελαγία καταστροφές

Ολόκληρη η παραλία της περιοχής, μοιάζει σαν να έχει βομβαρδιστεί… Θλίψη για τους δύο ανθρώπους που χάθηκαν.. Και όλοι αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά να γίνει αυτή η καταστροφή»…

Διαβάστε επίσης:

Οδοιπορικό του Cretalive στις κατεστραμμένες περιοχές - Βίντεο και φωτογραφίες

Η τραγική αυλαία στην αναζήτηση της 49χρονης Ευγενίας - Βίντεο και φωτογραφίες

Κακοκαιρία φονιάς στην Κρήτη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε λίγα λεπτά!

Θλίψη για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του 50χρονου Κώστα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ