Κακοκαιρία φονιάς στην Κρήτη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε λίγα λεπτά!

Newsroom
Newsroom

Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν αυτό που συνέβη στο νησί

Θλίψη για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου και αγωνία για τον εντοπισμό μιας ακόμη γυναίκας και πρωτοφανείς εικόνες βιβλικής καταστροφής!

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτό που συνέβη, το Σάββατο, στην Κρήτη...

Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Μαδέ, Ηράκλειο, Σητεία, Άγιος Νικόλαος έζησαν εφιαλτικές ώρες.

Ένας άνθρωπος χάθηκε τόσο άδικα, σπίτια έκλεισαν, περιουσίες χάθηκαν, εικόνες απόλυτης καταστροφής.

Οι προσπάθειες εντοπισμού της αγνοούμενης γυναίκας θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της μέρας, ενώ θα συνδράμουν και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού από την Αθήνα. Μαζί με τους διασώστες, όπως και το Σάββατο, θα συνεχίσουν τις έρευνες.

Πάντως, οι περιγραφές για τον εντοπισμό της γυναίκας στη Λυγαριά είναι πραγματικά συγκλονιστικές ενώ μια άλλη γυναίκα οι διασώστες την έσωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μέσα από το αυτοκίνητό της, πριν την τραβήξει ο ορμητικός χείμαρρος!

Να σημειωθεί ότι οι αρχές παραμένουν φυσικά σε αυξημένη επιφυλακή, τις επόμενες δύσκολες ώρες, για τον εντοπισμό, πιθανόν, κι άλλων ανθρώπων που μέσα στην καταστροφή δεν ήξεραν ίσως πώς να φύγουν και πιθανότατα να εγκλωβίστηκαν...

agia pelagia2

Αξιοσημείωτα ήταν όσα είπε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, για το πώς έγινε το κακό...Κυριολεκτικά, μέσα σε 10 λεπτά συντελέστηκε η απόλυτη καταστροφή!

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είχαμε ένα φαινόμενο τσουνάμι αλλά από την ξηρά προς τη θάλασσα. Σημείωσε ότι μέσα σε 35 λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού.

Τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα...

 

Δείτε επίσης:

Θλίψη για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του 50χρονου Κώστα

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη με φόντο τη βιβλική καταστροφή

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Τα videos της καταστροφής



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ