Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Για την έναρξη των μαθημάτων του νέου σπουδαστικού έτους 2022-2023.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του νέου σπουδαστικού έτους 2022-2023.

Τον αγιασμό τέλεσε, μέσα σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β΄, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Μεθόδιο Βερνιδάκη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κουνάλη.

 Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Παρέστησαν επίσης, ο Γραμματέας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Γεράκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νικάκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Αντώνιος Πλαΐτης, Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι Καθηγητές, Δάσκαλοι και συνεργάτες της Σχολής, καθώς και πολλοί σπουδαστές και φίλοι της Σχολής.

 Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Στην προσφώνησή του προς τους παρισταμένους, μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β΄, εξέφρασε τον έπαινο και την ευχαριστία του προς τον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής, που με το έργο τους και τα χαρίσματά τους, προσφέρουν πολύτιμους καρπούς στην Εκκλησία: κληρικούς και λαϊκούς, που με γνώση και κατάρτιση, στελεχώνουν τα ιερά αναλόγια των Ενοριών μας. Αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία της ψαλτικής τέχνης, η οποία, όπως είπε, δεν είναι μια τέχνη απλή, αλλά μια τέχνη αναγωγική, πνευματική και αγιαστική. Μια τέχνη που το κύριο έργο της είναι να καλλιεργεί το εκκλησιαστικό ήθος και να παράγει ορθόδοξο πολιτισμό, γεμίζοντας την ψυχή μας και οδηγώντας μας στο δρόμο του Θεού. Τόνισε την αγάπη του για την Σχολή και δήλωσε πως είναι βασική προτεραιότητα του έργου του η στήριξη, η πρόοδος και η εξέλιξη της.

 Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ