Αγωνία μετά τα κρούσματα στα σχολεία

Αγωνία μετά τα κρούσματα στα σχολεία

Αναμένονται σήμερα αποτελέσματα από τις ιχνηλατήσεις εκπαιδευτικών - Δείτε ποια σχολεία αναστέλλουν την λειτουργία τους

Στις «πορτοκαλί» περιοχές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας εξακολουθεί να βρίσκεται το Ηράκλειο, την στιγμή που εκτός από τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ -χθες μάλιστα είχαμε επτά νέα στο νησι- γνωστές γίνονται και νέες μολύνσεις.

Χθες, όπως έγραψε το Cretalive, είχαμε νέα κρούσματα covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Ηράκλειο, γεγονός που εντείνει ένα παραπάνω την ανησυχία ως προς την εξέλιξη της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης που βιώνουμε.

Υπενθυμίζεται πως θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί δύο εκπαιδευτικοί, ένας  στο 28ο – 57ο δημοτικό  και ένας στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου ενώ θετικοί έχουν βρεθεί και δύο μαθητές , σε σχολεία του Ηρακλείου με το ένα εκ των δύο κρουσμάτων να εντοπίζεται στο 2ο ΓΕΛ.

Και στα δύο δημοτικά έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο υπό το φόβο διασποράς. Σημειώνεται ότι στο 28ο – 57ο δημοτικό σήμερα αναμένεται τα αποτελέσματα των ελέγχων στους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου ενώ και στο 47ο δημοτικό αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις στενές επαφές του πρώτου κρούσματος. Μάλιστα πιθανολογείται ότι θα έχουμε κι άλλα θετικά κρούσματα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Την ίδια ώρα και με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας "λουκέτο" έχει μπει λόγω κορωνοϊού  σε ένα σχολείο στο Ηράκλειο ενώ σε τέσσερα έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων.

Ποια σχολεία είναι κλειστά στο Ηράκλειο

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 3229-10-2020 
57ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΛΑ 1029-10-2020Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΗΡΑΚΛΕΙΟΥΙ. ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 3227-10-2020Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Β5
47ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΡΑΣΑΔΑΚΗ 1929-10-2020Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ1
5ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥΗΦΑΙΣΤΟΥ 722-10-2020Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα B' Πληροφορικής

 

Την ίδια ώρα και όπως είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης, μετά τα θετικά κρούσματα αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων στα δύο δημοτικά και σε ένα Λύκειο.

Όπως είπε έγινε εισήγηση του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ Μανώλη Λουμπούνη για το ειδικό δημοτικό κωφών και βαρηκόων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και συνάφειας των εκπαιδευτικών. Η εισήγηση έγινε αποδεκτή και το σχολείο θα μπει σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες.

"Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μείνουν σπίτι. Γι'αυτό το λόγο αναστέλλεται οι λειτουργίες. Να μειωθούν λίγο οι απογευματινές δραστηριότητες και οι κοινωνικές επαφές".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ