Κρούσματα covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Νέο κρούσμα σε εκπαιδευτικό σε δημοτικό σχολείο.

Ένα -ένα ξεπηδούν τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία του Ηρακλείου προκαλώντας ανησυχία τόσο στους γονείς όσο και στους κύκλους των εκπαιδευτικών.
 
Μετά την εκπαιδευτικό που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό λίγο πριν ξεκινήσει  η νέα σχολική χρονιά, νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε εκπαιδευτικό στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Όπως έγινε γνωστό, το τμήμα ΣΤ1 αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι τις 29 Οκτωβρίου,  ενώ έχουν κινηθεί oι προβλεπόμενες διαδικασίες υπό το φόβο διασποράς.
 
Η ανακοίνωση της διευθύντριας του σχολείου
 
"Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι εκπαιδευτικός  του σχολείου μας είναι θετικό κρούσμα covid 19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνο οι μαθητές του ΣΤ1 θεωρούνται στενές επαφές και παραμένουν σε καραντίνα με  στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.  Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
 Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
 Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
 Δε συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.
Παρακαλούμε, οι μαθητές του ΣΤ1 να παραμείνουν σπίτι τους μακριά από ευπαθείς ομάδες ατόμων, να απέχουν από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες και να ενημερωθούν σχετικά οι υπεύθυνοι των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι, έγινε ιχνηλάτηση επαφών και ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση.
Οι υπόλοιποι  μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  δεν θεωρούνται στενές επαφές σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που έγινε και θα έρθουν κανονικά στο σχολείο.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλες και όλους!
Η διευθύντρια του σχολείου
Αθηνά Κριτσωτάκη
"
 
 
Ακόμη, θετική βρέθηκε ακόμη μία εκπαιδευτικός στο 28ο – 57ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και ακολουθείται ομοίως η διαδικασία. Την Δευτέρα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων στους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε αναστολή λειτουργίας τμήματος.
 
Παράλληλα, δύο ακόμη μαθητές σε σχολεία του Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί στον covid-19. Η μία μαθήτρια εκ των δύο είναι μαθήτρια της Β΄Λυκείου του 2ου ΓΕΛ.
 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ