Αγωνία στα Καμίνια για την μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Αγωνία στα Καμίνια για την μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Τι ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής

"Όταν η επιστήμη συμπορεύεται με την ανθρωπιά, έχουμε πάντα ένα καλό αποτέλεσμα" επισημαίνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καμινίων στο Ηράκλειο, σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον Καθηγητή Ιατρικής Χρήστο Λιονή και την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη. 

Στην επιστολή, που υπογράφεται από περισσότερους από 100 κατοίκους, επισημαίνεται η σημαντική συνεισφορά της τοπικής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή και εκφράζουν την ελπίδα να διατηρηθεί η δομή ως έχει. 

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

"Είμαστε μια ομάδα κατοίκων της περιοχής των Καμινιών, μιας από τις ποιο υποβαθμισμένες και αδικημένες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Όμως τα τέσσερα τελευταία χρόνια, είχαμε την χαρά και την τύχη να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μια μονάδα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΤΟΜΜΥ 4η-δημοτικο ιατρείο –ακαδημαϊκή μονάδα)  στην θέση ΤΑΛΩΣ.

Λέμε για την χαρά και την τύχη,  γιατί πραγματικά η μονάδα έχει στελεχωθεί από άριστους υγειονομικούς επιστήμονες αλλά και αξιόλογους διοικητικούς υπαλλήλους. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε υψηλού βαθμού πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και  ψυχολογική στήριξη   παντρεμένα με μία ανθρώπινη προσέγγιση, που σπάνια συναντάς σε δομές υγείας. Όλοι εμείς οι υπογράφοντες αυτή την επιστολή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν έναν  ξεχωριστά, τους εργαζόμενους είτε είναι υγειονομικοί, είτε διοικητικοί υπάλληλοι, για το σπουδαίο έργο τους,  να τους ευχηθούμε υγεία και ευτυχία, σε ατομικό αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο.

Υ.Γ Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι θα αξιολογήσουν το έργο και την προσφορά των εργαζομένων και θα διατηρήσουν την δομή ως έχει καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό. Γιατί έχει φτάσει να εξυπηρετεί τον ασύλληπτο αριθμό των 7.000 συμπολιτών μας, αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα σε τεράστιο βαθμό τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές υγείας.

Την παραπάνω επιστολή υπογράφουν περίπου 100 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καμινίων. Τα ονόματα τους είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο".
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ