Αχ. Γκίκας: “Η Κρήτη είχε δύο εστίες από συρροή"

Αχ. Γκίκας: “Η Κρήτη είχε δύο εστίες από συρροή"

"Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται με κραυγές από εδώ κι από εκεί" σχολίασε ο Καθηγητής Παθολογίας - λοιμώξεων Πανεπιστημίου Κρήτης

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, αλλά και τις εστίες από συρροή στην Κρήτη, μίλησε στο LIVE NEWS  ο Καθηγητής Παθολογίας - λοιμώξεων Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό κ. Αχιλλέας Γκίκας.

«Βλέπουμε μια σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, σε κάποιες περιοχές πιο ταχεία. Παρακολουθούμε το θέμα με προσοχή, με αξιολόγηση του κινδύνου.Να έχουμε μια ψύχραιμη, συντεταγμένη και με γνώση αξιολόγηση του κινδύνου και με βάση αυτά να παίρνουμε μέτρα, την ώρα που πρέπει για να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται με κραυγές από εδώ κι από εκεί.», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκίκας.

Αναφορικά στα σχολεία, ο καθηγητής σημείωσε πως: «το πρόβλημα είναι πως στη χώρα υπάρχει μια κινητικότητα στις μικρές ηλικίες, στους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά. Δεν είναι τεράστια τα νούμερα. Το ερώτημα είναι αυτό οδηγεί την επιδημία ή είναι αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων στην κοινότητα; Η επιστημονική γνώση ως τώρα είναι ότι είναι αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων. Αν τα κλείσουμε θα σταματήσουμε την επιδημία; Όχι, αλλά δεν θέλουμε την κινητικότητα που παράγουν στα πόδια μας».

«Την Παρασκευή θα μιλήσουμε πάλι για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και οι τραυματικές εμπειρίες που μας οδηγούν. Αυτό να το συγχωρήσουμε στους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις για πιο γρήγορες αποφάσεις.», σημείωσε ερωτηθείς για την πιθανότητα λήψης μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

«Η Κρήτη είχε δύο εστίες από συρροή. Σήμερα έχουμε καλύτερα νούμερα, δεν νομίζω πως θα αποτελέσει πρόβλημα», πρόσθεσε για σχετικά με την κατάσταση στην Κρήτη.

«Το 2,5 εβδομάδες είναι το μίνιμουμ. Δεν πιστεύω ότι θα τελειώσουμε στις 2,5 εβδομάδες. Κάπου στα μέσα Μαρτίου ή στο τέλος, εκεί περιμένουμε και την κορύφωση των εμβολιαστικών δράσεων».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ