"Αχτίδα" ελπίδας για τον 14χρονο που έχει κακοποιηθεί

"Αχτίδα" ελπίδας για τον 14χρονο που έχει κακοποιηθεί
Newsroom
Newsroom

Βρέθηκε, όπως όλα δείχνουν, λύση στο θέμα της φιλοξενίας του αγοριού

Θετικές εξελίξεις και αχτίδα ελπίδας για την φιλοξενία του 14χρονου αγοριού, το οποίο κακοποιούνταν σεξουαλικά επί χρόνια από τον σύντροφο της μητέρας του.

Όπως έγραψε το Cretalive, το παιδί παραμένει φιλοξενούμενο σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ εδώ και περίπου 15 ημέρες.
Ωστόσο, παρά τις απορριπτικές απαντήσεις που εισέπραξε η Εισαγγελία Ηρακλείου από διάφορες δομές εντός και εκτός Κρήτης, κάτι δείχνει να κινείται, με πρωτοβουλία της Μαρίας Δαμανάκη, προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το αγόρι  αναμένεται να φιλοξενηθεί σε δημόσια Προνοιακή Δομή των Χανίων, για παιδιά και νέους.
Ήδη η κ. Δαμανάκη ήρθε σε επαφή με έναν από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων και εξέφρασε την βούληση να φιλοξενηθεί εκεί ο 14χρονος. 
Προηγουμένως, και συγκεκριμένα για την ερχόμενη Δευτέρα, έχει οριστεί δικάσιμος προκειμένου να αποσαφηνιστεί το νομικό καθεστώς προσωρινής φιλοξενίας του 14χρονου, όπως προβλέπεται από το νόμο.  

Δείτε επίσης:

«Όχι» από δομές στη φιλοξενία του 14χρονου που έχει κακοποιηθεί

"Εκτός από τον «πατριό» μου, με βίασαν άλλοι δύο άντρες"

Κακοποίηση παιδιών: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο» εξομολογείται ο δικηγόρος του πατέρα 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ