Αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα

Αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημαρχείου

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στους Αγίου Δέκα στo πλαίσιo του προγράμματος #αιμοδοτούμε μαζί που υλοποιεί ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα, το Δήμο Γόρτυνας, τις ενορίες και άλλους τοπικούς φορείς όλης της Δημοτικής Ενότητας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημαρχείου από τις 10:00-13:30. 

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για την δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού των οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος. 

Σε σχετική ανακοίνωση ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" αναφέρει: 

"Απευθύνουμε έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες που μπορούν να δώσουν αίμα να προσέλθουν. Πρέπει να φορούν μάσκα, να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους ταυτότητα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό. 

Ως αιμοδοτικός σύλλογος τονίζουμε την μεγάλη αναγκαιότητα να συνεχίσουν οι αιμοδότες  να δίνουν αίμα κανονικά (κάθε 3 μήνες οι άνδρες και κάθε 4 οι γυναίκες) διότι οι ανάγκες των πασχόντων παραμένουν μεγάλες. Ας μην περιμένουμε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο έλλειμα σε αίμα και να φτάσουμε να αναζητούν εναγωνίως αίμα ασθενείς, οικογένειες και νοσοκομεία."

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ