Αίσιο τέλος στην επιχείρηση εντοπισμού 80χρονου ψαρά

Newsroom
Newsroom

Ο ψαράς βρέθηκε καλά στην υγεία του

Μεγάλη και συντονισμένη ήταν η επιχείρηση έρευνας με αίσιο τέλος από το Λιμεναρχείο Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το Κλιμάκιο Αστυνομικών Επιχειρήσεων και τη διασωστική ομάδα της ΕΔΕΑΚ, που στήθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή της «Τέντας» στον Κάβο Σίδερο, για την αναζήτηση του 80χρονου ψαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρέα τριών ανδρών από το Ηράκλειο πήγε για ψάρεμα από την ακτή στην περιοχή της «Τέντας», ενώ όταν έφτασαν χωρίστηκαν και έδωσαν ραντεβού στο ίδιο σημείο, το απόγευμα.

Ο ηλικιωμένος όμως δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού που είχαν δώσει, με αποτέλεσμα μετά από κάποιες ώρες να καλέσουν για βοήθεια το Λιμεναρχείο Σητείας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και πολύ οργανωμένη από τις ομάδες των υπηρεσιών και της ΕΔΕΑΚ, για να προλάβουν πριν νυχτώσει να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής είναι δυσπρόσιτη με γκρεμούς και βράχια, ενώ το πεδίο έρευνας ήταν πολύ μεγάλο.

Ο αγνοούμενος τελικά βρέθηκε μετά από 2 ώρες εκτός πεδίου έρευνας, καλά στην υγεία του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 45 άνδρες και γυναίκες από τις υπηρεσίες και την ΕΔΑΕΚ, ενώ στις έρευνες πήρε μέρος και το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σητείας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ