Τα "πάνω - κάτω" στα Δημοτικά Τέλη: "Μπλόκο" στην απόφαση από την Αποκεντρωμένη

Newsroom
Newsroom

Ακυρώθηκε η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών - Δείτε με ποιο σκεπτικό

Στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου η οποία προβλέπει αύξηση στα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων προχώρησε σήμερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφυγαν χτες το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως προς τη μη νομιμότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διάρκεια της οποίας είχε αποφασιστεί η αύξηση των τελών.

«Σε πρώτη φάση είναι θετική έκβαση διότι υπήρχε αντίδραση και επί της διαδικασίας από την πλευρά του Συνδέσμου Επισιτισμού. Οι αυξήσεις ψηφίστηκαν σε τηλεσυνεδρίαση, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση προς τους συμμετέχοντες. Θα ήταν καταστροφικό για τους επαγγελματίες του Επισιτισμού εάν περνούσε αυτή η υπέρογκη αύξηση στα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων», δήλωσε στο Cretalive η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης κ. Μαρία Αντωνακάκη.

Αναλυτικότερα στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

"Η λήψη της παρούσας απόφασης στερείται νομιμότητας, καθώς, ούτε στον ν.3852/2010, ούτε στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών περί Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (α.π.16852/6-4-2011), ούτε στην αρ.375/2022 σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. «Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου» προβλέπεται διακοπή συνεδρίασης και αναβολή της για άλλη μέρα με διαφορετικό είδος
συνεδριάσεως. Αντιθέτως στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας Δ.Σ. (άρθρο 4) προβλέπεται μικρή διακοπή ή -εναλλακτικά- λύση της συνεδρίασης, ενώ στην εγκύκλιο 375/2022 γίνεται αναφορά σε αναβολή ή ματαίωση της συνεδρίασης, χωρίς να προβλέπεται η διακοπή και συνέχιση της ίδιας συνεδρίασης με διαφορετικό τρόπο συνεδριάσεως".

Εν ολίγοις, όπως προκύπτει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στερείται νομιμότητας καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε διά ζώσης, διακόπηκε και επαναλήφθηκε για τα επίμαχα θέματα της ημερήσιας διάταξης με την απόφαση να λαμβάνεται με ψηφοφορία μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση.

apofasi.............1

 

 

Δείτε επίσης:

Δημοτικά τέλη: Κατατέθηκε η προσφυγή που είχε προαναγγελθεί

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ