Ακύρωσαν την επίμαχη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

Ακύρωσαν την επίμαχη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

Ήθελαν να προωθήσουν την... συντροφικότητα, υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές

Ήθελαν να προωθήσουν την... συντροφικότητα απαντά εκ των υστέρων το «Σωματείο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» αναφορικά με την προκλητική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο στα Χανιά για να τιμηθεί η «Επιχείρηση Ερμής» των ναζί, δηλαδή η αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε σε επίπεδο Κρήτης και όχι μόνο, το γεγονός, όπως έγραψε το Cretalive, -το θέμα έφτασε εως τη Βουλή-, το εν λόγω Σωματείο έσπευσε άμεσα να ακυρώσει την προκλητικότατη διοργάνωση στην οποία μάλιστα επρόκειτο να συμμετάσχουν και Έλληνες!

Μάλιστα και η αφίσα της εκδήλωσης κατέβηκε άρον άρον από το διαδίκτυο ενώ μετά την κατακραυγή, το Σωματείο Αλεξιπτωτιστών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως "σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών, όπως και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες Κρητικούς και Έλληνες Στρατιώτες, πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στη Μάχη της Κρήτης" ενώ σε ένα άλλο σημείο τονίζει  ότι “ήταν μία ευκαιρία να προωθηθεί η συντροφικότητα”.

"Λυπούμαστε πολύ εάν κάποιος προσβλήθηκε για αυτό και σεβόμενοι το αίσθημα των αυτόχθονων Ελλήνων, δεν θα γιορτάσουμε την 80η επέτειο της Μάχης Κρήτης." καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

 

Η ανακοίνωση

 

ανακοινωση

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες από την πρώτη στιγμή επεσήμαναν σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε και από κανέναν δεν δόθηκε σχετική άδεια

"Και μόνο η ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο διαδίκτυο αποτελεί ύβρη για την ιστορική μνήμη, την δημοκρατία και την ελευθερία" επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Livetalks, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης.

Την οργή του για την προσβολή σε βάρος της Κρήτης και του λαού της εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο οποίος μιλώντας επίσης στο Livetalks επανέλαβε πως, με βάση τα όσα γνωρίζει, καμία σχετική άδεια δεν έχει δοθεί.

Βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες εξέφρασαν επίσης την οργή και την αγανάκτησή τους για την "ευκολία" με την οποία βεβηλώνεται, όπως επισημαίνουν η ιστορία του νησιού. 

Δείτε επίσης:

Μετά τις αντιδράσεις "κατέβασαν" την αφίσα

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Στη Βουλή η προκλητική εορταστική εκδήλωση των Γερμανών

Αντιδρά ο Δήμαρχος Πλατανιά, για το προπαγανδιστικό υλικό "δράσεων μνήμης" Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ