Η Ανυπόταχτη Κρήτη για την πρόκληση των "Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών"

Η Ανυπόταχτη Κρήτη για την πρόκληση των "Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών"

Η ανακοίνωση της παράταξης

Η ανακοίνωση της Ανυπόταχτης Κρήτης σχετικά με τα δημοσιεύματα για εκδηλώσεις μνήμης προς τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές που σχεδιάζει να διοργανώσει η "Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών" στα Χανιά τον Μάιο: 

"Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των μέσων ενημέρωσης μίας είδηση σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης προς τιμήν των Γερμανών Ναζί κατακτητών του νησιού μας από την «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» στα Χανιά το διάστημα 17-23 Μαΐου. Η συγκεκριμένη ένωση, μέλη της οποίας μάλιστα είναι και Έλληνες, σχεδιάζει να τιμήσει τα 80 χρόνια από την «επιχείρηση Ερμής» δηλώνοντας ότι «δεν θα ξεχάσει ποτέ την Τόλμη» των ναζί αλεξιπτωτιστών και ότι «θα αποτίσει φόρο τιμής στα πεσμένα αερομεταφερόμενα Αδέρφια» της που πραγματοποίησαν την επιχείρηση. 
Δηλώνουμε ότι οι υμνητές των Ναζί δολοφόνων των παππούδων και των πατεράδων μας είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας! Είτε φορούν τον μανδύα του «πολιτικού κόμματος», όπως η Χρυσή Αυγή, είτε ενώσεων αποστράτων. Όσα χρόνια και να περάσουν δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες των Ναζί σε Κοντομαρί, Κάντανο, Ανώγεια και Βιάνο. Δεν ξεχνάμε την κατοχή, τις εκτελέσεις αμάχων και την πείνα που επέβαλαν στον λαό του νησιού μας.
Δεν ξεχνάμε όμως και την Αντίσταση των Κρητικών, ένοπλη και μη. Δεν ξεχνάμε τη μάχη της Παναγιάς που δόθηκε στα Χανιά τον Νοέμβρη του ’44, όταν ήδη όλη η υπόλοιπη χώρα είχε ελευθερωθεί. Η αντιφασιστική κληρονομιά της Κρήτης είναι μεγάλη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, από το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής έως και τις πρόσφατες μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ένωση αποστράτων δηλώνει αναγνωρισμένη ως «επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ» έχοντας βάσεις εκπαίδευσης στην Ουκρανία. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχες ενώσεις επισκέπτονται το νησί μας για να τιμήσουν τους Ναζί. Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή ότι οι τοπικές αρχές ότι στο παρελθόν επέτρεψαν, συναίνεσαν και συμμετείχαν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στα Φλώρια και την Κάντανο Χανίων φτάνοντας σε σημείο πρώην δήμαρχος να παρασημοφορηθεί από την «Ένωση των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών». 
Δεν εφησυχάζουμε από την απόσυρση της συγκεκριμένης αφίσας από τον ιστότοπο της «Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών». 
Καλούμε όλους τους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς να μην τολμήσουν να παραχωρήσουν κανενός τύπου άδεια ή χώρο για εκδηλώσεις μνήμης υπέρ των Ναζί
Καλούμε τον κρητικό λαό σε εγρήγορση ώστε να αποτραπούν τα σχέδια για εκδηλώσεις μνήμης υπέρ των Ναζί κατακτητών του νησιού μας

Και τώρα και πάντα και όπως το ΄40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα"

 

 

Δείτε επίσης:

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ