Αλέξης Καλοκαιρινός: Η Χερσαία Ζώνη του Λιμένα μοχλός ανάπτυξης για το Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου

Παραγωγική και γόνιμη συζήτηση για το μέλλον του Λιμένα Ηρακλείου, την αξιοποίησή του από τον Όμιλο Grimaldi και τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο Ηρακλείου είχε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η Μηνά Παπαδάκη και μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού.

Καλοκαιρινός

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας Δήμου – Ο.Λ.Η. με γνώμονα την ανάπτυξη του Ηρακλείου καθώς δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις μετά την παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης στο Δήμο και την αξιοποίηση μιας τεράστιας έκτασης. Όπως ενημέρωσε τον Αλέξη Καλοκαιρινό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η Μηνάς Παπαδάκης, μετά την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της παραχώρησης του λιμανιού στον επενδυτή και την ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή, παραμένουν στο Δημόσιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Λιμενικό Περίπτερο, το παλιό ΚΤΕΛ, ο θεατρικός σταθμός.

Καλοκαιρινός

«Η Χερσαία Ζώνη με την παραχώρησή της στο Δήμο μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Παράλληλα όμως θα πρέπει ο Δήμος να διαχειριστεί και τα  «περιουσιακά» πολιτισμικά του στοιχεία» δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επισημαίνοντας: «Στο πλαίσιο αυτό το φρούριο του Κούλε που είναι ένα είναι πολύ σημαντικό μνημείο, θα ενταχθεί στον γενικότερο σχεδιασμό ο οποίος θα περιληφθεί στο πλαίσιο διεκδίκησης των Ενετικών Τειχών ώστε να επιτύχουμε την βέλτιστη συντήρηση αλλά και να την καλύτερη λειτουργικότητα της πόλης με την ενοποίηση των μνημείων».

Καλοκαιρινός

Καλοκαιρινός
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ