Αλέξης Καλοκαιρινός: Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της υγιούς επιχειρηματικότητας (και) στη Βιομηχανική Περιοχή

Newsroom
Newsroom

Επαφές με τον Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βι.Πε. Ηρακλείου και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη

Με τον Πρόεδρο Λευτέρη Αντωνακάκη και μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, συζητώντας για όλα τα θέματα που απασχολούν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βι.Πε. Ηρακλείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα νέα ανησυχητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από το 2022, όταν και η ιδιοκτησία της ΕΤΒΑ, που επί δεκαετίες είχε τη λειτουργία όλων των Βιομηχανικών περιοχών της χώρας, πέρασε σε κερδοσκοπικό fund του εξωτερικού. Βάσει του ν. 4982/2022, η ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ κατάρτισε Κανονισμό Λειτουργίας τον οποίο μπορεί να επιβάλει στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, να ορίζει τις υπηρεσίες και τα κόστη τους, να πραγματοποιεί επενδύσεις κατά το δοκούν, χωρίς δυνατότητα διαιτησίας. Κατά την εκτίμηση της Διοίκησης του Συνδέσμου, πρόκειται για λεόντεια σύμβαση που θέτει σε κίνδυνο την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, με αφορμή τα παραπάνω, είχε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη ζητώντας να εξεταστεί η τροποποίηση του ν. 4982/2022, ώστε οι επιχειρήσεις της Βι.Πε. να μην είναι δέσμιες μονομερών αποφάσεων της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ. Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον υποψήφιο δήμαρχο ότι το ζήτημα θα συζητηθεί προς την κατεύθυνση αυτή με τον Υπουργό Ανάπτυξης Θεόδωρο Σκρέκα.

Καλοκαιρινός ΒΙΠΕ Ηράκλειο Υποψήφιος Δήμαρχος Εκλογές 2023

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε στο τέλος της συνάντησης με τη διοίκηση του Συνδέσμου: «Η Βιομηχανική Περιοχή αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της και τους εργαζομένους σε αυτές με κάθε διαθέσιμο μέσο. Θα παρεμβαίνουμε και θα είμαστε παρόντες όπου χρειάζεται για το καλό του τόπου». 

Καλοκαιρινός ΒΙΠΕ Ηράκλειο Υποψήφιος Δήμαρχος Εκλογές 2023

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ