Η συζήτηση για την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρέθυμνου στα έδρανα της Βουλής

Newsroom
Newsroom

Στην κατ’ αντιπαράσταση συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργού Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, έθεσε υπόψη του τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου μας

Ο Βουλευτής Ρεθύμνης, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, μέσω της υπ’αρ. 123/2023 Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, έφερε προς συζήτηση στη Βουλή, το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας

Στην κατ’ αντιπαράσταση συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργού Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, έθεσε υπόψη του τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου μας. Ειδικότερα, επεσήμανε την υπολειτουργία ιδιαίτερα της παθολογικής κλινικής καθώς επίσης και της χειρουργικής και ορθοπεδικής  και υπογράμμισε τα σοβαρά προβλήματα στις διακομιδές βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίοι κατά παρέκκλιση συνοδεύονται από καθ’ ύλην αναρμόδιο ιατρό. Επίσης, επεσήμανε και τις σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι τα προσωρινά μέτρα που έχουν ληφθεί για την κάλυψη των κενών, όπως: Η μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία με  «εντέλλεσθαι», η υπερεφημέρευση, η συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς και οι συνεχείς άγονες προκηρύξεις, καθιστούν αδύνατη την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων παθογένειας του νοσοκομείου μας. 

Η γενικόλογη τοποθέτηση του Υφυπουργού, ο οποίος απλά επιβεβαίωσε την υπάρχουσα κατάσταση στην παθολογική κλινική, όπου ιατροί δεν επαρκούν για τη κάλυψη των αναγκών, ότι δήθεν το σύνολο των εφημεριών καλύπτεται με το «εντέλλεσθαι» ιατρού από το Ηράκλειο και τη συνδρομή στρατιωτικού ιατρού, ότι η  έλλειψη ειδικευομένων δεν εξαρτάται από το Υπουργείο αλλά από το ενδιαφέρον των ιδίων και η αόριστη δέσμευση του ότι θα δοθούν περαιτέρω κίνητρα κυρίως μετακίνησης για την προσέλκυση ενδιαφερομένων για να μην καθίστανται οι προκηρύξεις άγονες, δεν ικανοποίησαν το Ρεθυμνιώτη Βουλευτή. 

Στη δευτερολογία του, ο κ.Χνάρης, αποδοκίμασε έντονα τις πρακτικές της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας, ότι «οι επαναλαμβανόμενες άγονες και χωρίς κίνητρα προκηρύξεις» , «η μεταφορά του προβλήματος στις Διοικήσεις των νοσοκομείων και στη ΔΥΠΕ» καθώς επίσης και τα «εντέλλεσθαι» με τα οποία υποστελεχώνονται άλλα νοσοκομεία του νησιού, δε λύνουν σε καμία περίπτωση το υφιστάμενο πρόβλημα.

Κλείνοντας, στηλίτευσε περαιτέρω, τις παραλείψεις της Κυβέρνησης για την υποβάθμιση του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι «… θα υπάρχουν ηθικές και πολιτικές ευθύνες για ό,τι συμβεί..» υπογραμμίζοντας ότι συνιστά κοινή πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στο Ρέθυμνο ότι στόχευση της Κυβέρνησης είναι «..ο εξαναγκασμός των ασθενών να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα» επιφέροντας «την   ιδιωτικοποίηση της υγείας» με αποτέλεσμα  «.. να καταστεί το  Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου ένα διευρυμένο κέντρο Υγείας». 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ