Καθαρισμοί ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Φαιστού

Newsroom
Newsroom

Ήδη προχωρούν καθαρισμοί των ρεμάτων τόσο στις Μοίρες, όσο και στο Τυμπάκι

Άμεσα, κι αφού δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες από το κεντρικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης,  προχωρούν από την Περιφέρεια οι καθαρισμοί ρεμάτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαιστού, υπό την επίβλεψη του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας. 

Ήδη προχωρούν καθαρισμοί των ρεμάτων τόσο στις Μοίρες, όσο και στο Τυμπάκι. 

Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαιστού, όπου υπάρχει ανάγκη. 

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, μπήκαν σε πρώτη προτεραιότητα οι καθαρισμοί ρεμάτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαιστού και προχώρησαν από τον πρώτο κιόλας χρόνο ανάληψης καθηκόντων της νέας τότε δημοτικής αρχής, καθαρισμοί σε σημεία όπου είχαν να υλοποιηθούν παρεμβάσεις περισσότερα από 15 χρόνια. Στην ίδια λογική, ο Δήμος Φαιστού ως επιβλέπουσα αρχή, συνεργάζεται άριστα με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να συνεχίσουν οι παρεμβάσεις και να επαναληφθούν καθαρισμοί όπου χρειάζεται για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Δήμου σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας. 

Ρέματα Δήμος Φαιστού Ηράκλειο Καθαρισμός

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο αναφορικά με την προστασία του Δήμου μας από φυσικές καταστροφές και την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας με δεδομένη την κλιματική κρίση που βιώνουμε» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: 

«Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά από δράσεις ώστε να βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας για την αντιπλημμυρική περίοδο. Όπως είναι γνωστό κι όπως φάνηκε από την τραγική περίπτωση της Θεσσαλίας, πολλές φορές τα φαινόμενα δεν μπορούν να προβλεφθούν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να έχουμε σωστή προετοιμασία κι αυτό θεωρούμε ότι το έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε στην ίδια λογική». 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει: 

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιπλημμυρική περίοδο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει πολλά στο συγκεκριμένο επίπεδο και πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη πρόληψη, οργάνωση και προετοιμασία, δεν θα έχουμε κάποιο θέμα. Επισημαίνουμε ότι βρισκόμαστε σε περιόδους κλιματικής κρίσης. Όμως αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και πράγματα περισσότερα από αυτά που έχουμε υποχρέωση να πράττουμε, τα προχωράμε με στόχο την προστασία και την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών μας». 

Ρέματα Δήμος Φαιστού Ηράκλειο Καθαρισμός


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ