Αλέξης Τσίπρας: "Ολιστικό σχέδιο για την αποκατάσταση του Αρκαλοχωρίου"

Αλέξης Τσίπρας: "Ολιστικό σχέδιο για την αποκατάσταση του Αρκαλοχωρίου"

"Τις πρώτες ημέρες ήρθαν όλοι, εγώ ήθελα να έρθω όταν θα έχουν κλείσει τα πολλά φώτα της δημοσιότητας", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε βίντεο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βρεθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, να συναντηθεί με τους πληγέντες και να δει εκ του σύνεγγυς τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

"Τις πρώτες ημέρες ήρθαν όλοι, εγώ ήθελα να έρθω όταν θα έχουν κλείσει τα πολλά φώτα της δημοσιότητας", είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος άκουσε με το "καλημέρα" τα παράπονα από σεισμόπληκτους τους οποίους έχει "αποκλείσει" το arogi.gov.gr αλλά και από επιχειρηματίες της περιοχής. 

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Αρκαλοχώρι:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι οι περισσότερες οικίες της περιοχής δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ σε ό,τι αφορά την αμεσότητα εφαρμογής των μέτρων σημειώσε ότι «η γραφειοκρατία, ακόμη και στην ψηφιοποιημένη μορφή, είναι ανίκητη».

«Πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα των πολιτών. Ήρθα μερικές μέρες μετά τον σεισμό γιατί τις πρώτες μέρες λίγα είναι αυτά που μπορούν να γίνουν. Ήρθα τώρα και αυτό που θα κάνουμε είναι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην αφήσει την περιοχή στην τύχη της, να μη γίνει το ίδιο με το Δαμάσι που οι αποζημιώσεις δόθηκαν ένα χρόνο μετά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε κρίσιμο και το θέμα με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους της περιοχής, που δεν έχουν πλέον εισόδημα, και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για εισόδημα έκτακτης ανάγκης μέχρι να αποκατασταθει η κανονικοτητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολιστικό σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και νέα ρυμοτόμηση στην περιοχή και δημιουργία νέων κατοικιών σε άλλους χώρους, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η πολιτεία πρέπει να σκύψει, ουσιαστικά, δίπλα στους κατοίκους «και όχι να κάνει ένα πέρασμα για τσικουδιά». «Θα δώσουμε μάχη για να μην ερημώσει η περιοχή», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι και τη συνομιλία του με σεισμόπληκτους: 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε τον κεντρικό δρόμο του Αρκαλοχωρίου και συνομίλησε με καταστηματάρχες ενώ ενημερώθηκε και για τις πολλές ζημιές που έχουν υποστεί - εκτός όλων των άλλων - και οι εκκλησίες της περιοχής. 

"Κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε εδώ τον κόσμο", είπε ο κ. Φραγκάκης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

δφγ

g

  Στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων ο Αλέξης Τσίπρας 

  Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το Χουμέρι αλλά και τις Μελέσσες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όπου συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με μαθητές. 

   

   

   

  Δείτε επίσης:

  Στις σεισμόπληκτες περιοχές την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

   

  Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

   

  Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

  ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ