Το αλμυρίκι προσπαθεί ν' ανθίσει- Άγνωστος κόβει κρυφά τους νέους βλαστούς

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

«Όποιος το κόβει επιζητεί το θάνατό του», η απάντηση από την Υπηρεσία Πρασίνου

Πολλά είναι τα τηλεφωνήματα με καταγγελίες που δέχεται η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου ότι επιτήδειοι κόβουν βλαστάρια από δέντρα που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, παρά τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που διαθέτει η πόλη μας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αναγνώστριας η οποία αναφέρεται σε αλμυρίκι, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Μονής Αρετίου, λέγοντας ότι το δέντρο -που είχε κοπεί πρόσφατα- «βρίσκεται και πάλι στο στάδιο ανάπτυξης, προσπαθεί να ξανανοίξει αλλά κάποιος τού αφαιρεί συνεχώς τους νέους βλαστούς».

«Το δέντρο ήταν χάρμα οφθαλμών καταπράσινο και με τους βλαστούς που ξεπερνούσαν το ένα μέτρο», αναφέρει η αναγνώστρια στο Cretalive. Ωστόσο, όπως η ίδια υποστηρίζει, κάποιος πήγε το βράδυ -που ήταν μειωμένη η κίνηση στην περιοχή- και έκοψε τους νέους βλαστούς με κίνδυνο να οδηγεί το αλμυρίκι προς την ξήρανση.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η ίδια αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά χωρίς οι περίοικοι να μπορούν να εντοπίσουν τον "δράστη".

almyriki dentro dimokratias2

«Το δέντρο είναι ζωντανό, όποιος το κόβει επιζητεί το θάνατό του»

«Το αλμυρίκι είχε εσωτερική μεγάλη σήψη και εσωτερική κουφάλα και συνεπώς η κοπή του έγινε για λόγους ασφαλείας. Προφανώς θα ξαναβγάλει φύλλωμα, είναι ζωντανό δέντρο» αναφέρουν στο Cretalive από την Υπηρεσία Πρασίνου. Επίσης συμπληρώνουν ότι «κακώς κάποιος το κόβει διότι επιζητεί το θάνατό του ενώ είναι ζωντανό ακόμα».

Καταλήγει τέλος ότι οι πολίτες που επικοινωνούν με την Υπηρεσία Πρασίνου για να καταγγείλλουν ανάλογα φαινόμενα θα έπρεπε να δηλώνουν τον "δράστη" που κόβει βλαστούς από τα δέντρα ώστε να μπορεί να επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο από την Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με τον Κανονισμό Πρασίνου.

almyriki dentro dimokratias

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ