"Αλωνίζουν" οι χάκερς σε τραπεζικούς λογαριασμούς

"Αλωνίζουν" οι χάκερς σε τραπεζικούς λογαριασμούς

"Τραβούν" όσα χρήματα βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους - Κι άλλα κρούσματα στην Κρήτη

Μέσα σε 90 λεπτά η Κατερίνα Μπόγρη είδε όλες τις οικονομίες της, περίπου 9.000 ευρώ, να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό της λογαριασμό (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ). Ο δράστης, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία, τους προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας και εν τέλει στον τραπεζικό της λογαριασμό με την μέθοδο γνωστή ως «sim swap», έκανε τρεις μεταφορές χρημάτων.

 

 

 

 

Τα κρούσματα είναι πολλά, σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και στην Κρήτη.

 

Τα τελευταία κρούσματα καταγράφονται στην Ιεράπετρα, όπου από τέσσερις λογαριασμούς ανυποψίαστου πολίτη "τράβηξαν" χρήματα. Το θράσος των επιτήδειων, όμως, δεν έχει όριο, καθώς χρεώνοντας και πάλι λογαριασμό του πολίτη, έπαιξαν δελτίο στοιχήματος!

Θύματα των χάκερς που δρουν με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως "sim swap", αλλά και άλλων μεθόδων, έπεσαν άλλα δύο άτομα, από το Αντισκάρι και το Ηράκλειο αντίστοιχα, από τους λογαριασμούς των οποίων απέσπασαν όσα χρήματα βρήκαν: 280 στην πρώτη και 750 ευρώ στη δεύτερη περίπτωση.

Για τα αλλεπάλληλα κρούσματα απόσπασης χρημάτων μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς επικρατεί αναβρασμός αλλά και ερωτηματικά, σε σχέση με τα επίπεδα ασφάλειας, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, αλλά και με την "εκπαίδευση" των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να τηρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να μην διαρρέουν άθελά τους ευαίσθητα, προσωπικά δεδομένα που τους αφήνουν έκθετους στις διαθέσεις των χάκερς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ