Αναβαθμίζεται ο οικισμός του Κεντριού στην Ιεράπετρα

Το έργο περιλαμβάνεται στο ευρύτερο έργο αναπλάσεων σε οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 550.119,25€.

Εντάχθηκε στο Πράσινο ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το έργο ανάπλασης του οικισμού του Κεντριού του Δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου.
 
Το έργο περιλαμβάνεται στο ευρύτερο έργο αναπλάσεων σε οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 550.119,25€, και αφορά στην ανάπλαση και διαμόρφωση του Κεντριού με στόχο τη λειτουργική ενοποίηση και ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στη δυτική είσοδο ως το νοτιοανατολικό άκρο, σε οδούς στο κέντρο του οικισμού γύρω από την πλατεία και σε οδούς στο βόρειο τμήμα του οικισμού.  
 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης δήλωσε: «Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην έναρξη υλοποίησης ενός μεγάλου έργου για το Κεντρί.
 
Ως δημοτική Αρχή, κατανοώντας και αξιολογώντας τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής, συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμά μας την ουσιαστική αναβάθμισή της. 
 
Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τη μελέτη για το έργο ανάπλασης, την καταθέσαμε, αξιολογήθηκε και εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο ώστε να είμαστε σε θέση να το δημοπρατήσουμε και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
 
Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα του οικισμού αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων ποιοτικά και λειτουργικά, δίνοντας μόνιμες λύσεις, παρέχοντας νέες προοπτικές για τους κατοίκους και προσδίδοντας στην περιοχή αστικά, προσελκύσιμα και αναπτυξιακά στοιχεία και χαρακτηριστικά.» 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ