Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνεχίζει να στηρίζει τους αγωνιζόμενους οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. 
 
Ειδικότερα επισημαίνει:

"Είναι δίπλα τους από την πρώτη στιγμή των αγώνων, σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση για τις δράσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων τα οποία προέκυψαν  προ της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου και κατά την περίοδο της πανδημίας. 
 
Οι αφόρητες πιέσεις του Σωματείου οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο ΕΡΜΗΣ” και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), ανάγκασαν την πολιτεία να επανέλθει στο  δρόμο της  κανονικότητας, να εφαρμόσει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας και  αδιαφορίας, τον νόμο και τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις και να επιβάλλει  την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζόμενων οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Ζητήματα τα οποία αφορούν τον τρόπο και το χρόνο επαναπρόσληψης, το ύψος των αποδοχών, όσα προέκυψαν και όσα άλλα προκύψουν κατά την  απασχόληση των εργαζόμενων οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, θα εξεταστούν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα. 
 
Το επιτακτικό αίτημα παράτασης και κατάρτισης νέας Συλλογικής Σύμβασης, για τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, είναι το μεγάλο ζητούμενο των κινητοποιήσεων και του απεργιακού αγώνα ο οποίος από χθες 1-7-2020, είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. 
 
Ο  αγώνας θα συνεχιστεί, οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, η Ομοσπονδία είναι παρούσα και η στήριξή της διαρκής, οι προσπάθειες κερδοσκοπίας, καπηλείας και εκμετάλλευσης του αγώνα των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, τα πισώπλατα συναδελφικά και συνδικαλιστικά “μαχαιρώματα”, καθώς και  οι προσπάθειες απαξίωσης του διαχρονικού αγώνα της Ομοσπονδίας, στήριξης των ανθρώπων του μόχθου, των εργαζόμενων στις μεταφορές, θα πέσουν στο κενό. 
 
Οι  νεόκοποι υποστηρικτές των αγώνων του κόσμου της εργασίας, οι ανύπαρκτοι, οι εξαφανισμένοι, οι αποστασιοποιημένοι και οι διαχρονικά απόντες, αυτοί που  δεν έχουν μιλήσει, δεν έχουν βγάλει άχνα, δεν έχουν πάρει θέση και δεν έχουν ουσιαστικά προφέρει κανενός είδους στήριξη στους εργαζόμενους, κανένα δεν μπορούν να πείσουν με τις σειρήνες του διχασμού, τις όψιμες και χλιαρές ανακοινώσεις τους, δεν μπορούν  να σπείρουν τα ζιζάνια της διχόνοιας και δεν  θα καταφέρουν να διασπάσουν τους αγώνες οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη. 
 
Ο έντιμος και καθαρός αγώνας των εργαζόμενων οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, δεν θα σταματήσει, θα συνεχιστεί, θα είναι νικηφόρος, θα είναι αποτελεσματικός  και  θα δικαιωθεί".

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου , στηρίζει το δίκαιο αγώνα του πρωτοβάθμιου Σωματείου των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που παλεύουν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Οι Εργοδότες του κλάδου, συγκροτώντας οριακή πλειοψηφία στους επιχειρηματικούς συνδέσμους, αρνούνται να υπογράψουν τη Σ.Σ.Ε, έχοντας κατά νου την κατακρήμνιση στοιχειωδών συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα τουριστικά Λεωφορεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , σε συνεργασία με το Σωματείο τους , θα τους στηρίζει σε ότι χρειαστεί ώστε  προχωρήσουν  σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις για να βρεθεί λύση και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας στο χώρο τους".
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ