Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για την ημιβύθιση του σκάφους στον Κίσσαμο

Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για την ημιβύθιση του σκάφους στον Κίσσαμο

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, νωρίς το πρωί της Κυριακής, το μπουρίνι που προκλήθηκε λόγω των 7 μποφόρ στον Κίσσαμο Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή αλιευτικών σκαφών αλλά και την ημιβύθιση ενός ακόμη.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας :

Πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου, η ημιβύθιση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών του Ε/Π -Α/Κ σκάφους “ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ” Ν. Χανίων 571, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον  λιμένα “ΚΑΒΟΝΗΣΙΟΥ” Κισσάμου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες του εν λόγω σκάφους, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και ανυψωτικού μέσου το  Ε/Π -Α/Κ σκάφος ανελκύθηκε στην επιφάνεια. Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου διενεργήθηκε απάντληση των υδάτων με αποτέλεσμα την ικανή πλευστότητα του πλοίου, ενώ ρυμουλκήθηκε στην γλίστρα του λιμένα Καβονησίου Κισσἀμου, όπου ανελκύστηκε στον χερσαίο χώρο του λιμένα. 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

 

Δείτε επίσης

Μπουρίνι στην Κίσσαμο κατέστρεψε αλιευτικά σκάφη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ