Ανάσταση με τα ΜΑΤ και την πυροσβεστική στον Κατσαμπά

Το έθιμο του Ιούδα προκάλεσε αναστάτωση - Σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου απομακρύνθηκαν από το απόγευμα οι "φουνάρες"

Παρουσία των ... ΜΑΤ αλλά και της Πυροσβεστικής έκαναν Ανάσταση στον Άγιο Δημήτριο οι κάτοικοι του Κατσαμπά, προκειμένου να αποφευχθεί η "εκρηκτική" τροπή που παίρνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα το έθιμο της καύσης του Ιούδα στην περιοχή. Μολονότι για μια ακόμη χρονιά νεαρά άτομα είχαν προετοιμαστεί από νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου για τη "φουνάρα", τα ξύλα και τα άλλα υλικά που είχαν συγκεντρωθεί απομακρύνθηκαν, ενώ έξω από τον Ιερό Ναό έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ λίγο πριν από την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Κατσαμπάς Ανάσταση

Ωστόσο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί νεαρά άτομα έβαλαν φωτιά σε παλέτες και λάστιχα στη λεωφόρο μπροστά ακριβώς από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καταφθάσει στο σημείο οχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά.  

Κατσαμπάς Ανάσταση

Κατσαμπάς Ανάσταση

Κατσαμπάς Ανάσταση

Κατσαμπάς Ανάσταση

Κατσαμπάς Ανάσταση

Ανάλογες επιχειρήσεις απομάκρυνσης της "φουνάρας" του Ιούδα πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες γειτονιές του Ηρακλείου, όπως στα Καμίνια και τα Δειλινά.

Καμίνια φουνάρα
Φωτογραφία από τον αναγνώστη του Cretalive Α.Λ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ