Αναστάτωση τη νύχτα από την πυρκαγιά στο κέντρο του Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά τα προβλήματα της Αγίας Τριάδας - Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου σε εγκαταλειμμένο κτίσμα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 8 πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ωστόσο μόνο το ένα από αυτά, το πιο μικρό και ευέλικτο κατάφερε να έχει πρόσβαση στο οίκημα που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά. 

Το ευτύχημα ήταν ότι οι πυροσβέστες έδρασαν έγκαιρα και πολύ γρήγορα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, πριν οι φλόγες επεκταθούν στα παρακείμενα κτίρια. Η φωτιά προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές και τα αίτια που την προκάλεσαν διερευνώνται. 

Για μία ακόμη φορά, ωστόσο, και με αφορμή το γεγονός έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα της Αγίας Τριάδας. Η εξαιρετικά πυκνή δόμηση στη συγκεκριμένη γειτονιά και οι πολύ στενοί δρόμοι δεν ευνοούν την άμεση επέμβαση αρχών με ογκώδη οχήματα, όπως της Πυροσβεστικής για παράδειγμα.

Γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου, στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχε και ένα από τα μικρά πυροσβεστικά οχήματα ώστε να μπορέσουν οι πυροσβέστες να ολοκληρώσουν το έργο τους γρήγορα και με ασφάλεια. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ