Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Επιστολή σε υπουργούς και βουλευτές

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά και τους βουλευτές των Χανίων, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αφενός για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και αφετέρου για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου το ταχύτερο δυνατό.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων οφείλουμε για ακόμα μια φορά να τονίσουμε κάποιες αδικίες-επισημάνσεις  που πρέπει άμεσα να λυθούν άμεσα με παρέμβαση σας.

Τις συνέπειες του lockdown τις γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο για τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι οι μικροί και πολύ μικροί έμποροι και επιτηδευματίες ζούμε σε καθημερινή βάση. Μέσα σε όλα αυτά δυστυχώς βλέπουμε ότι από το Υπουργείο σας ψηφίστηκε ρύθμιση με την οποία περιοχές κάτω των 5000 κατοίκων μπορούν τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους. Θεωρούμε πως η κίνηση αυτή έιναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση για το γενικότερο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς και εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας στο να επεκταθεί το μέτρο αυτό και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος καταργώντας την Κυριακάτικη αργία και βάζοντας ταφόπλακα στις μικρές επιχειρήσεις.

Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε πολύ καλά πως η ανάσχεση της ανεργίας περνά από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που βάζουν τώρα 10 χρόνια πλάτη  κόντρα σε διαδοχικά  μνημόνια και τεράστια ανυπέρβλητα εμπόδια όπως η τρέχουσα υγειονομική κρίση. Σας καλούμε να μας προστατεύσετε. Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Κυριακάτικη λειτουργία ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και ποτέ τις μικρότερες καθότι το κόστος λειτουργίας είναι τεράστιο και δημιουργεί παράλληλα τεράστια κοινωνικά προβλήματα με το να μην μπορεί ο αυτοαπασχολούμενος να περάσει πολύτιμο χρόνο με την οικογένεια του.

Ακόμα ένα βασικό θέμα που πρέπει να λύσετε αφορά τις αναστολές πληρωμών σε φόρο εισοδήματος, Ενφια και ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματιών  που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί για το μήνα Νοέμβριο. Η μόνη αναστολή είναι του ΦΠΑ και αναρωτιόμαστε με ποιόν τρόπο θα μπορέσει ο μικρός έμπορος και αυτοαπασχολούμενος να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό το βουνό υποχρεώσεων. Ζητάμε λοιπόν άμεσα την αναστολή όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον μέχρι 30/4/2021.

Τέλος είναι ευρέως διαδεδομένο πως τα καταστήματα λιανικής που λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης  αποδεδειγμένα δεν μεταδίδουν τον ιό. Σας καλούμε όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες να τα ανοίξετε το ταχύτερο δυνατόν. Επίσης δεν είναι δυνατόν όλη η επικράτεια να μπαίνει στο ίδιο καλάθι και να κλείνει όλη η Ελλάδα μόλις η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη δεν πάει καλά. Πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται ανά Περιφέρεια και έτσι ο κάθε πολίτης να νιώθει υπεύθυνος για την συμπεριφορά του και στην περιοχή που διαμένει. Τέλος οι απαγορεύσεις μετακινήσεων ανά Περιφέρεια αποτελεί μονόδρομο για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αναμένοντας την δίκαιη ανταπόκριση σας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ