Αναστολή Υγειονομικών: Η εικόνα στην Κρήτη

Αναστολή Υγειονομικών: Η εικόνα στην Κρήτη

Αυξημένη επαγρύπνηση για το πώς θα ανταποκριθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου

Σε αναστολή είναι από σήμερα οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, με την εικόνα στην Κρήτη να προκαλεί μία αυξημένη επαγρύπνηση για το πώς θα ανταποκριθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου 135 είναι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί σε σύνολο 2.208 εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες 11 υγειονομικοί έλαβαν σήμερα την πρώτη δόση εμβολίου. 

Στο Νοσοκομείο Χανίων, σε σύνολο 1.340 εργαζομένων, οι 109 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς οι 47 είναι νοσηλευτές και οι 7 γιατροί.

Μεγαλύτερο φαίνεται είναι το πρόβλημα στο ΕΚΑΒ Χανίων, όπου 1 στους 3 δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 38 εργαζομένων οι 12 είναι ανεμβολίαστοι. 

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 40 είναι οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο σε σύνολο 450 εργαζομένων. 

Τέλος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 65 είναι οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα που δεν είχαν εμβολιαστεί μέχρι και την Τρίτη. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται 5 γιατροί και 25 νοσηλευτές.

 

Δείτε επίσης:

Αντιδρούν στην αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί

109 άτομα σε αναστολή στο Νοσοκομείο Χανίων

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες υγείας

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ