Αναζητούν εναγωνίως εργάτες γης - Λίστες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Προς το παρόν, όσοι ζητούν εργάτες είναι περισσότεροι από τους ίδιους τους εργάτες γης...

Αρκετοί παραγωγοί και λίγοι εργάτες γης έχουν προσέλθει έως τώρα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου που ξεκινά με προσδοκίες για ένα πολύ καλό προϊόν και καλές τιμές, όμως, το πρόβλημα της δραματικής έλλειψης εργατών γης οξύνεται κάθε μέρα και περισσότερο...

Ουσιαστικά, σε αυτή τη φάση, το Εργατικό Κέντρο μπαίνει, όπως κάθε χρόνο, στη διαδικασία ενημέρωσης των δύο πλευρών, λειτουργώντας σαν συνδετικός κρίκος ώστε και οι παραγωγοί που ψάχνουν εργάτες να βρουν κόσμο αλλά και οι εργάτες γης που αναζητούν δουλειά να καλύψουν τις ανάγκες τους με ένα καλό μεροκάματο.

Όπως δήλωσε στο Cretalive, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στέλιος Βοργιάς, καλούνται όσοι επιθυμούν να εργαστούν τη φετινή ελαιοκομική περίοδο στην συγκομιδή ελαιοκάρπου, να προσέρχονται στα γραφεία του στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 10 ή να τηλεφωνούν στο 29810 281981 από τις 8 το πρωί με 8 το απόγευμα, ώστε να δηλώνουν την επιθυμία τους για εργασία.

"Όπως κάθε χρόνο η ζήτηση για εργατικά χέρια στην ελαιοκομική περίοδο είναι μεγάλη και δεδομένου ότι οι αλλοδαποί εργάτες, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν τον πρώτο λόγο για να εργαστούν στα χωράφια μας πλέον δεν υπάρχουν ή κάποιοι από αυτούς έρχονται μόνο για την ελαιοκομική περίοδο και αμέσως μετά αποχωρούν, η ζήτηση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καλούμε τον κόσμο που ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή. Αρχίσαμε τώρα και περιμένουμε ανταπόκριση", τόνισε ο κ. Βοργιάς.

Ήδη στις λίστες του Εργατικού Κέντρου είναι εγγεγραμμένοι παραγωγοί, που ψάχνουν για εργατικά χέρια από διάφορες περιοχές του νομού, αλλά και άτομα που ζητούν εργασία στην ενδοχώρα. 

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα σύσκεψη για το "καυτό" πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης στην Κρήτη

Κι άλλα προβλήματα με τους εργάτες γης!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ