Αναζητούν λύση για το κυκλοφοριακό χάος στον Άγιο Ιωάννη Χωστό

Αναζητούν λύση για το κυκλοφοριακό χάος στον Άγιο Ιωάννη Χωστό
Newsroom
Newsroom

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο – Επί τάπητος η δημιουργία τρίτου κόμβου

Το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» που παρατηρείται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού στο Ηράκλειο και η προσωρινή λύση της δημιουργίας τρίτου κόμβου στη διασταύρωση που συνδέει τη Φοινικιά με τις Μαλάδες θα βρεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, αύριο Τρίτη.

Το ζήτημα επανέρχεται, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις ατελείωτες ουρές των οχημάτων και τη δοκιμασία των οδηγών τις προηγούμενες ημέρες, από τη στιγμή που άνοιξε ο δεύτερος κόμβος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», όταν το σώμα αποφασίσει υπέρ της προσωρινής λύσης του τρίτου κόμβου, τότε θα τεθεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Κρήτης για να προχωρήσει η εκτέλεσή του.

Η λύση του τρίτου κόμβου προβλέπει διέλευση διπλής κατεύθυνσης κάτω από τη γέφυρα ώστε να επέλθει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Ωστόσο, και αυτή η λύση είναι προσωρινή, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την οριστική επίλυση του μείζονος προβλήματος. Η μελέτη του μόνιμου έργου προβλέπει διαμόρφωση δρόμου μήκους 9 χιλιομέτρων με 11 ανισόπεδους κόμβους. Ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα του νέου αυτού δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επίσης και το πρώτο στάδιο των αναγκαίων απαλλοτριώσεων. Βάσει της μελέτης του το μόνιμο αυτό έργο θα «θεραπεύει» τα προβλήματα της οδικής σύνδεσης και θα αντιμετωπίζει και τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται συχνά στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Αγ.Ιωάννης Χωστός: Διορθωτικές κινήσεις στον κυκλικό κόμβο που άναψε κυκλοφοριακές "φωτιές"

Κυκλοφοριακό χάος στον Αι Γιάννη Χωστό!

"Μαρτύριο" και σήμερα για οδηγούς ο κόμβος του Αη Γιάννη Χωστού

Χάος στον Άι Γιάννη Χωστό ... επεισόδιο 2ο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ