Το "ανέκτησαν" και προαναγγέλλουν την αξιοποίησή του

Το "ανέκτησαν" και προαναγγέλλουν την αξιοποίησή του

Η ΕΤΑΔ προειδοποιεί ότι θα λάβει όλα τα μέτρα κατά όποιου επιχειρήσει εκ νέου καταπάτηση του χώρου του πρώην Ξενία

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της επιχείρησης "ανάκτησης" του Ξενία Καρτερού, με τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, εκφράζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ),  με αφορμή την απομάκρυνση των Ρομά που είχαν εγκατασταθεί στο χώρο

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΔ: "Το σημαντικό αυτό εμβληματικό αρχιτεκτόνημα που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, βρισκόταν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες στον έλεγχο διαφόρων καταπατητών. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στο παρελθόν παρόμοιες προσπάθειες ανάκτησης του χώρου είχαν αποβεί άκαρπες". 


Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ξενία Καρτερού, προειδοποιεί ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματα της, για τη φύλαξη και προστασία του ακινήτου της τόσο με την συνδρομή των αστυνομικών αρχών αλλά και εταιρειών ιδιωτικής φύλαξης, ενώ δεν θα διστάσει να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να καταπατήσει και πάλι την ιδιοκτησία της.  

Το Ξενία Καρτερού είναι ένα συγκρότημα 7 κτηρίων που κατασκευάστηκε το 1961. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία Καρτερού στο Ηράκλειο, σε οικόπεδο 84,5 στρεμμάτων. Έχει εμβαδόν 2.570 τ.μ. και δυναμικότητα 84 κλινών (42 δίκλινα). 

Ως χαρακτηριστικό δείγμα των πρώτων τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα στις δεκαετίες του 1950 και 1960, το Ξενία Καρτερού αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό και τουριστικό κεφάλαιο για την χώρα, το οποίο δυστυχώς εδώ και πολλές δεκαετίες έμενε αναξιοποίητο. 

Στόχος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. , σύμφωνα με την ανακοίνωση, "είναι να ξεπεραστούν οι όποιες αγκυλώσεις και να προχωρήσει στη βέλτιστη αξιοποίηση όλου του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένου του Ξενία Καρτερού, ώστε να θέσει ένα τέλος στην εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης που υφίσταται η περιοχή σε βάθος ετών". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ