Τι συνέβη στο πρώην "Ξενία" Καρτερού;

Τι συνέβη στο πρώην "Ξενία" Καρτερού;

Με αφορμή την απόφαση για άμεση εκκένωση του χώρου

Την άμεση εκκένωση των χώρων του πρώην ξενοδοχείου "Ξενία" στον Καρτερό, στους οποίους ως γνωστόν είχαν εγκατασταθεί οικογένειες Ρομά, ζήτησε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη έκταση, δεδομένου ότι εν ευθέτω χρόνω θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιοποίηση του χώρου.

Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, οι χώροι θα έπρεπε να εκκενωθούν και στη συνέχεια να δεσμευθούν και να ασφαλιστούν ούτως ώστε να είναι έτοιμοι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η αξιοποίησή τους. 

Πράγματι, οι οικογένειες των Ρομά που είχαν εγκατασταθεί στο σημείο, ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις της ΕΤΑΔ και οι περισσότερες απομακρύνθηκαν από τον χώρο του "Ξενία" τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώην ξενοδοχείο παρέμεναν δύο οικογένειες, οι οποίες απομακρύνθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα επέστρεψαν στον Καρτερό ζητώντας να παραμείνουν στο σημείο.

Όμως, ο χώρος έχει ήδη δεσμευτεί και ασφαλιστεί στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

2

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ