Ανέπαφα ... η επιβίβαση στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ

Newsroom
Newsroom

Και με τραπεζική κάρτα η αγορά εισιτηρίου

Από τις 11/05/2023 στο Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ξεκίνησε η αγορά επιβαρυμένου εισιτηρίου με τραπεζική κάρτα εντός του λεωφορείου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Και τονίζεται:

"Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Visa, NBG Pay (Εθνική Τράπεζα)& Mastercard, προκειμένου οι επιβάτες να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντας τους τη δυνατότητα να μην φέρουν συνεχώς μετρητά.

Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι κάτοικοι, και οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους ‘περνώντας’ απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή τo ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν έχουν μετρητά, ενώ παράλληλα δεν είναι ανάγκη να περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν εισιτήρια ή να αναζητούν από πού θα τα προμηθευτούν".

Τέλος, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και τ. Πρόεδρος της ΠΟΑΣ, κ. Καλλέργος Βουλγαράκης αναφέρει ότι «η υιοθέτηση του προγράμματος ανέπαφων πληρωμών, αποτελεί αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των αστικών ΚΤΕΛ προς τους επιβάτες και προσδίδει προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν, καθώς απλοποιεί την διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου. Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν το εισιτήριό τους σε πραγματικό χρόνο, ‘περνώντας’ απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή τo ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων. Κατά συνέπεια η ανάγκη για χρήση μετρητών για την έκδοση εισιτηρίων αποτελεί παρελθόν, ενώ θα ενισχυθεί ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας συναλλαγών των επιβατών που θα κάνουν την χρήση της παρεχόμενης υπηρεσίας».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

    Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

    ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ