Ανεξαρτητοποίηση με εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Ανεξαρτητοποίηση με εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

"Δεν υπήρξα ποτέ καρεκλοκαψούρης" είπε ο ανεξάρτητος πλέον Μύρων Γιακουμογιαννάκης στην τοποθέτησή του - "Στο καλό και να μας γράφεις" η απάντηση του Ευ. Δαμιανάκη

Αιφνιδιαστική εξέλιξη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, καθώς ο γραμματέας Μύρων Γιακουμογιαννάκης ανακοίνωσε στο σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη "Δήμος Ενεργών Πολιτών" του Ευτύχη Δαμιανάκη, ζητώντας παράλληλα την αντικατάστασή του από το προεδρείο του Δ.Σ. όπως επίσης και από τις επιτροπές στις οποίες και συμμετείχε. Η αντίδραση του Ευτύχη Δαμιανάκη ήταν οργισμένη, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. 

Αναλυτικά και σύμφωνα με το parakritika.gr, αμέσως μετά την αρχική τοποθέτηση-ενημέρωση, όπως προβλέπεται, του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμβουλος, Μύρων Γιακουμογιαννάκης, ο οποίος ανακοίνωσε στο σώμα ότι ανεξαρτητοποιείται από την δημοτική ομάδα της παράταξης “Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά”.

Αναλύοντας τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Γιακουμογιαννάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως… “Προσωπικά, σε μεγάλα και μικρά θέματα, ψήφιζα κατά συνείδηση, ακόμη και χωρίς να συμφωνώ με την παράταξή μου”.

Ο κ. Γιακουμογιαννάκης έκανε λόγο για αδιαφορία σε όσα θέματα έθετε ο ίδιος στον επικεφαλής Ευτύχη Δαμιανάκη, σημειώνοντας ότι… “Το ποτήρι ξεχείλισε. Αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ και να βαδίσω τον δικό μου αυτοδιοικητικό δρόμο”.

“Καρεκλοκαψούρης δεν υπήρξα και δεν θα υπάρξω ποτέ. Φλερτάρουν κάποιοι απελπισμένα για μία καρέκλα για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες”, κατέληξε ο κ. Γιακουμογιαννάκης, ζητώντας την αντικατάστασή του από το προεδρείο του Δ.Σ. και τις επιτροπές που συμμετείχε.

Η απάντηση Δαμιανάκη: "Στο καλό και να μας γράφεις"

Ο κ. Δαμιανάκης, εμφανώς οργισμένος από την απόφαση ανεξαρτητοποίησης, αναφέρθηκε σε ένα γεγονός πριν από οκτώ μήνες, χαρακτηρίζοντας ως αγενή, απαράδεκτο και απρεπή τον τρόπο που είχε θέσει τότε ένα δικό του θέμα ο κ. Γιακουμογιαννάκης, τονίζοντας πως είχε συνταχθεί και κείμενο διαγραφής.

“Ωστόσο, δόθηκε άφεση και ο ίδιος μου ζήτησε συγγνώμη, λέγοντάς μου ότι δεν θα ξανασυμβεί τίποτα… Είσαι πολύ νέος Μύρωνα και θα μάθεις. Όταν ήρθες σπίτι μου σε ενημέρωσα για κάποια θέματα και σου είπα ότι θα λάβουμε αποφάσεις ως ομάδα. Σήμερα, σε πήρα τηλέφωνο και μετά από πέντε κλήσεις . Λυπάμαι ειλικρινά, δυστυχώς δεν σε ήξερα. Κάνεις καλό και όχι κακό, γιατί αν είχα εισακουστεί την άλλη φορά, θα είχες διαγραφεί. Αντρίκιο στην πολιτική είναι να παραιτηθείς. Αυτό που κάνεις είναι πολιτικά ανέντιμο. Δεν είχες καμία διάθεση συνεργασίας, το έδειξες κατ’ επανάληψη… Στο καλό και να μας γράφεις”, απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Δαμιανάκης.

Δηλώνω ότι λυπάμαι βαθιά για τις εξελίξεις”, είπε ο κ. Γιώργος Γεωργακάκης.

“Δεν το περίμενα, δεν ήξερα τίποτα”, είπε ο κ. Γιάννης Χατζάκης.

“Επιβεβαιώνω όσα είπατε κε Δαμιανάκη. Είναι απολύτως σεβαστή η ανεξάρτητη θέση του στο Δ.Σ. Επειδή όμως έχω πολλά χρόνια θέσεις ευθύνης, του λέω με σεβασμό ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ανακοινώνονται στα όργανα της παράταξης που μας εκλέγει. Εμείς συνεχίζουμε με βάση την δέσμευσή μας απέναντι στον Δήμαρχο Χανίων”, ανέφερε η κα Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Δαμιανάκης είπε ότι του ζήτησε ο κ. Γιακουμογιαννάκης τη θέση του αντιπροέδρου στη ΔΕΔΙΣΑ, με τον δεύτερο να τονίζει ότι λέει ψέματα ο επικεφαλής της παράταξης.

“Ας αναλάβει άλλος την προεδρία του Δ.Σ. τώρα και ξεκατινιαστείτε μετά ελεύθερα”, σημείωσε ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος, παίρνοντας τον λόγο ως επικεφαλής της παρατάξής, απευθύνθηκε προς τον κ. Δαμιανάκη ως πρόεδρος του Δ.Σ. τονίζοντας ότι δεν είναι ο ρόλος του αυτός ο οποίος φάνηκε κατά την διάρκεια του φραστικού επεισοδίου.

Μάλιστα, ο κ. Δαμιανάκης ζήτησε συγγνώμη από το σώμα για την συμπεριφορά του αυτή, ρωτώντας όμως τον κ. Αρχοντάκη για το πως θα αντιδρούσε αν ένα μέλος της ομάδας του έλεγε όσα είπε ο κ. Γιακουμογιαννάκης.

“Είναι βαθιά αντιδημοκρατικό ότι δεν αφήνετε τον κ. Γιακουμογιαννάκη να απαντήσει σε όλες αυτές τις κατηγορίες που του προσάπτετε”, είπε από πλευράς ο κ. Γιάννης Φραγκάκης.

“Είπατε ότι θα σταματήσει η διαδικασία και το συνεχίζετε, δίνοντας τον λόγο στους συμβούλους σας, χωρίς να μπορεί να απαντήσει ο κ. Γιακουμογιαννάκης”, τόνισε ο κ. Τάσος Βάμβουκας.

“Φτάσαμε στο σημείο να σκεφτούμε την αποχώρηση. Δεν είναι εικόνα αυτή”, είπε ο κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Γιακουμογιαννάκη έχει ως εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,

Έχουν ήδη περάσει 21 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Η παράταξη μου και εγώ αποφασίσαμε από την αρχή να συμμετέχουμε με την μορφή της συνεργασίας και όχι της σύμπραξης διατηρώντας έτσι την αυτοτέλεια μας και την επιλογή της θετικής ή αρνητικής ψήφου σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Προσωπικά, σε μικρά, αλλά και μεγάλα θέματα του δημοτικού συμβουλίου ψήφιζα πάντα κατά συνείδηση σε αντίθεση πολλές φορές με την παράταξη μου. Όλο αυτό το διάστημα, εξέφρασα πολλές φορές προφορικά αλλά και γραπτά τις αντιρρήσεις μου στον επικεφαλής της παράταξης μου σε θέματα που αφορούσαν τον Δήμο, αλλά και την Δημοτική ενότητα που ανήκω, όμως το μόνο που έλαβα ήταν αδιαφορία.Αρκετές φορές διαπίστωσα πως ο επικεφαλής της παράταξης μας έδινε προτεραιότητα σε θέματα των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου αντί σε θέματα των μελών της παράταξης του.

Ο κύριος Δήμαρχος διάλεξε όλο αυτό το διάστημα να ακολουθήσει την τακτική του «αποφασίζω και διατάζω» και την τακτική του «δεν ακούω κανέναν».Αυτήν την τακτική καλούμαστε σαν παράταξη να ακολουθήσουμε και να συνεργαστούμε;

Ο καιρός πέρασε, η υπομονή τελείωσε και το ποτήρι ξεχείλισε. Έτσι, αποφάσισα πως είναι πλέον καιρός να τραβήξω τον δικό μου δρόμο, το δικό μου αυτοδιοικητικό μονοπάτι. Στην επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία ήμουν πάντα ξεκάθαρος,ειλικρινής και διαυγής. Το ίδιο θα πράξω και τώρα.

Με αυτήν την ανακοίνωση γνωστοποιώ στο σώμα την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη “Χανιά κοιτάμε μπροστά” με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ακόμα ήθελα να πω πως καρεκλοκαψούρης δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα υπάρξω ποτέ. Θα ήθελα όμως, δοθείσης της ευκαιρίας, να θυμίσω σε κάποιους συναδέλφους που πλαισιώνουν την δημοτική αρχή σε σημαντικές θέσεις και πόστα, καθώς επίσης και σε κάποιους οι οποίοι φλερτάρουν απελπισμένα για μια θέση στον ήλιο, για μια καρέκλα, πως οι συνδημότες και συμπολίτες μας τους επέλεξαν για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον, και όχι για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους Δημότες

Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ