Ανησυχία για τον 15χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid

Ανησυχία για τον 15χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid

Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί - Σταθερή η κατάστασή του

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε από την κλινική covid στο Ρέθυμνο ένα 15χρονο παιδί, όταν παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό, που αφορά σε τόσο μικρή ηλικία, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία, ωστόσο η κατάστασή του παρουσιάζει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βελτίωση.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το παιδί, που είναι εμβολιασμένο με τις δυο δόσεις, εμφάνισε μυοκαρδιοπάθεια και για αυτό μπήκε στην Εντατική.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, υπογράμμισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται διασωλήνωση. 

Ν. Τζανάκης: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάστασή του

Για την κατάσταση του παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν το παιδί είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, πλην όμως δεν έχει διασωληνωθεί.

«Παρακολουθείται στενά, η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί παρακολουθούν πολύ στενά το παιδί, ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης αλλά υπάρχει επιφυλακτικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά, τα οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αποτελούν το 25% των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά μετά τις γιορτές θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα «έκρηξη» διασποράς.

«Είχα πει για τα σχολεία πως θα ήταν καλό να υπάρξει παράταση έστω μιας εβδομάδας στο άνοιγμά τους μετά τις γιορτές, με εφαρμογή τηλεκπαίδευσης. Τώρα ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει από εδώ και πέρα να τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα», σχολίασε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά το περιμέναμε. Θα πρέπει από εδώ και πέρα, όπως είπαμε, να τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα. Να γίνονται τα τεστ και να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε να μην αυξηθεί η διασπορά, και στα παιδιά και συνολικά».

 

 

Δείτε επίσης:

Τα κρούσματα μειώνονται, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται - Τρεις νεκροί σε 24 ωρες

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ