Ανησυχία (και) στα ορεινά της Κρήτης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Ανησυχία (και) στα ορεινά της Κρήτης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Την κατάσταση που επικρατεί σε Οροπέδιο και Ανώγεια περιέγραψαν στο Livetalks οι δήμαρχοι Γιάννης Στεφανάκης και Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Μεγάλη είναι η ανησυχία (και) στα ορεινά της Κρήτης λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου βρέθηκε θετικός στον ιό ένας μαθητής, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος χρησιμοποιούσε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ μαζί με άλλα 40 παιδιά για να πάει στο σχολείο του.

Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στο Δήμο, με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη να αποφασίζει - προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία με κάθε τρόπο, όπως λέει - να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του παιδιού και έχουν δοθεί οδηγίες να τηρήσουν όλοι την προβλεπόμενη καραντίνα των 14 ημερών. 

"Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για μια πολυμελή οικογένεια ενώ τη Δευτέρα ο μαθητής βρισκόταν στο ίδιο λεωφορείο με τουλάχιστον ακόμα 40 παιδιά, για 40 λεπτά" είπε ο Γιάννης Στεφανάκης μιλώντας στο Livetalks και τη Σώτια Πεντεδήμου, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους γονείς και τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα. Επίσης, το πρωί της Πέμπτης θα γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές που ήταν στο ίδιο λεωφορείο αλλά και στο προσωπικό του Δήμου ενώ την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζονται rapid tests μέσα από αυτοκίνητο (drive through). 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Γιάννη Στεφανάκη:

 

 

Ανώγεια: Πρόταση να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες κάνει ο Δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Εξίσου ανήσυχος δήλωσε και ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης ο οποίος αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφονται στα σχολεία της περιοχής, προτείνει να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες με απόφαση των υγειονομικών αρχών.

"Δεν είναι καλό μήνυμα να αφήνουμε τους τοπικούς άρχοντες να αποφασίζουν, δεν είναι αυτή η δουλειά μας" τονίζει και προσθέτει: "Δεν μας λείπει το θάρρος να παίρνουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από εμένα θα εισακουστούν"

Σήμερα στα Ανώγεια διεξάγονται rapid tests με περισσότερους από 400 κατοίκους να έχουν εξεταστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί 6 θετικά κρούσματα που αφορούν σε ανθρώπους μικρών ηλικιών.  Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης εκφράζει την ευχή "να είναι όσο το δυνατό καλύτερα τα αποτελέσματα" και επιμένει να κλείσουν τα σχολεία προκειμένου να ανασχεθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες. 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Σωκράτη Κεφαλογιάννη:

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ