"Ανοίγει" η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων

"Ανοίγει" η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ομαλά κυλά η οινοποιητική περίοδος 2020

 

Σήμερα το αργότερο αύριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πανδημία, όπως μετέδωσε πρώτο το Livetalks.

Η διαδικασία της ενιαίας ενίσχυσης με την καταβολή των αποζημιώσεων για τις χαμηλές τιμές εξαιτίας των ζημιών λόγω της πανδημίας, προχωρά κανονικά, δέσμευση την οποία επανέλαβε και σήμερα, δια ζώσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Μανώλη Χνάρη και σε Κρητικούς παραγωγούς, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Μέχρι τέλος του Οκτώβρη όλα θα έχουν δρομολογηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Παράλληλα, ομαλά  θα κυλήσει η οινοποιητική περίοδος 2020 καθώς φαίνεται πως ξεπερνιέται το κώλυμα... που προέκυψε με την παραλαβή οινοστάφυλων, η οποία εν τέλει θα γίνει κανονικά.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχαν οι Ανδρέας Στρατάκης (σύμβουλος του Υπουργού), Μιχάλης Καμπιτάκης (μέλος της Ένωσης Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης), Γιάννης Φουντουλάκης (πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σταυρακίων) και κ. Μιχαλάκης και Αλεξάκης, ντόπιοι οινοποιοί. 

Η κρητική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον γ.γ του Υπουργείου Γιώργο Στρατάκο.

Καμπιτακης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ