Ανοίγει ο δρόμος για τα λεωφορεία μέσα από το... κλειστό τμήμα

Ανοίγει ο δρόμος για τα λεωφορεία μέσα από το... κλειστό τμήμα
Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Λύση με τα υφιστάμενα δεδομένα επιχειρεί να δώσει η δημοτική αρχή με τη συνδρομή της Τροχαίας

Του Αντώνη Παντινάκη 

 

Κυκλοφοριακά ενδεχομένως να έρθουν τα πάνω... κάτω, αλλά ως φαίνεται λύση θα βρεθεί για το κλειστό τμήμα, στο ρεύμα της ανόδου, επί της Αγίου Μηνά, όπου βρίσκεται το ετοιμόρροπο κτίριο. 

Το πρωί της Τετάρτης , έπειτα από τα όσα προηγήθηκαν με το εξώδικο του Αστικού ΚΤΕΛ - και την προειδοποίηση αγωγής για διαφυγόντα κέρδη καθώς - και την απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, στη Λότζια πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη, στην οποία η Δημοτική Αρχή παρουσίασε την πρόταση της.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο Δήμος Ηρακλείου στέφεται στο ανακάτεμα της κυκλοφοριακής... τράπουλας, αναζητώντας από εκεί τη διέξοδο. 

Με λίγα λόγια, από την δημοτική αρχή προκρίνεται η αντιδρόμηση των οδών Μονής Καρδιωτίσσης και Ραδαμάνθους.  Έτσι, με αυτή την εκτροπή, για τα ΙΧ η κίνηση στο κομμάτι Καλοκαιρινού- Άγιος Μηνάς, θα περνά μέσα από μια μικρή παράκαμψη.

Από την άλλη, τα λεωφορεία θα περνούν υποχρεωτικά μέσα από το κλειστό κομμάτι "και λέμε να είναι κάποιος από την τροχαία με την Δημοτική Αστυνομία. Και εκ περιτροπής, κάθε πέντε λεπτά που θα έρχεται ένα λεωφορείο να ρυθμίζει την κίνηση, για να μπορεί να περνά το λεωφορείο από το κλειστό κομμάτι" εξήγησε ο κ. Αναστασακης.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής έχει γίνει αποδεκτή και από τον Εμπορικό Σύλλογο και από την Δημοτική Αστυνομία. Απομένει μονάχα η τελική έγκριση της Τροχαίας για να υλοποιηθεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ