Κ.Βουλγαράκης στο Livetalks: Αγωγή στο Δ.Ηρακλείου για τα διαφυγόντα κέρδη

Κ.Βουλγαράκης στο Livetalks: Αγωγή στο Δ.Ηρακλείου για τα διαφυγόντα κέρδη

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου προειδοποίησε για "περαιτέρω ενέργειες"

Την απορία του για το γεγονός ότι παραμένει κλειστό το ρεύμα ανόδου επί της οδού Αγίου Μηνά, εξέφρασε στο Livetalks ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ο οποίος - έπειτα από το εξώδικο που απεστάλη στον Δήμο Ηρακλείου - προειδοποίησε με "περαιτέρω ενέργειες". Τουτέστιν, το επόμενο βήμα είναι η αγωγή μέσω της οποίας "θα ζητάμε τα διαφυγόντα κέρδη!". Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι η τωρινή κατάσταση - που κρατά εδώ και τρεις μήνες - "δεν μπορεί να διαρκέσει επ' άπειρον". Την Δευτέρα, άλλωστε, με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων οι ανάγκες του επιβατικού κοινού θα είναι αυξημένες.

Και στο Αστικό ΚΤΕΛ πασχίζουν να γεμίσουν τα ταμεία τους με έσοδα, καθώς τους τελευταίους μήνες το -85% σε κίνηση απειλεί ευθέως την βιωσιμότητα και το μέλλον του "οργανισμού"!

Με παρρησία, ο κ. Βουλγαράκης θα πει ότι εάν οι 70 εργαζόμενοι της επιχείρησης δεν βρίσκονταν σε αναστολή, " ίσως βαράγαμε διάλυση"!

Τα 500 περίπου ευρώ που εισπράττουν οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι το 1/3 των μισθών που έπαιρναν υπό κανονικές συνθήκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως και τους 180 ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν σε αναστολή, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Απ' το Αστικό ΚΤΕΛ έχουν έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση, αναμένοντας από τον Σεπτέμβριο (!) ένα κονδύλι ενίσχυσης με 3.700 ευρώ, για κάθε λεωφορείο (ισχύει και για τα υπεραστικά λεωφορεία).

Ως επιχείρημα για την... καθυστέρηση, προβάλλεται το ότι δεν έχει δοθεί η απαραίτητη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βιωσιμότητα του Αστικού ΚΤΕΛ βρίσκεται ούτως ή άλλος σε οριακό σημείο, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, καθότι οι αριθμοί για όλο το 2020 δείχνουν πτωτική τάση της τάξεως του 55-60% στην επιβατική κίνηση. Περί τις 500 οικογένειες που σχετίζονται με το Αστικό ΚΤΕΛ ζουν τη δική τους αγωνία.

Ο κ. Βουλγαράκης προανήγγειλε με τη σειρά του την έλευση της "πράσινης γραμμής" mini bus που θα εξυπηρετεί τα νότια προάστια, ενώ αναφέρθηκε και στις άλλες δύο που μεταφέρουν δωρεάν από και προς το κέντρο τους κατοίκους των ανατολικών και των δυτικών συνοικιών.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ