Άνοιξαν οι ουρανοί Μάη μήνα: Στην Κρήτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, επιμένει η αστάθεια και την Κυριακή

Ζημιές σε καλλιέργειες από τις χαλαζοπτώσεις - Δρόμοι πλημμύρησαν από τις ξαφνικές μπόρες - Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Βροχερό ήταν το σκηνικό του καιρού το Σάββατο 23 Μαΐου σε μεγάλο μέρος της χώρας, με την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά να καταγράφουν τα υψηλότερα ημερήσια ύψη βροχής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην κορυφή των μεγαλύτερων καταγραφών βρέθηκε το Ασκύφου Χανίων με 52,2 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησε το Καταφύγιο Ταύρης με 42,8 χιλιοστά. Αξιόλογες ποσότητες υετού σημειώθηκαν επίσης στον Παρνασσό, στην Κω, στη Στενή Ευβοίας και στην Κάλυμνο.

Image
meteo
Photo Credits: @meteo.gr

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του METEO, έως τις 19:40 του Σαββάτου, 44 σταθμοί είχαν καταγράψει περισσότερα από 20 χιλιοστά βροχής, ενώ σε 4 σταθμούς το ύψος βροχής ξεπέρασε τα 40 χιλιοστά.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα φαινόμενα επηρεάστηκε μεγάλο μέρος της Κρήτης, όπου κατά τόπους εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Τσούτσουρα, όπου –όπως έγραψε το Cretalive.gr– οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

 

Παράλληλα, χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές όπως ο Προφήτης Ηλίας, το Κυπαρίσσι, οι Δαφνές και το Βενεράτο, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και ανησυχία στους παραγωγούς της περιοχής.

 

Επιμένει η αστάθεια και την Κυριακή

Άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός και την Κυριακή 24 Μαΐου στην Κρήτη, με τοπικές βροχές και όμβρους να εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές του νησιού, κυρίως έως και τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα να παρουσιάσουν πρόσκαιρα μεγαλύτερη ένταση.

 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Η πρόγνωση καιρού από το ΜΕΤΕΟ

Glomex Video

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση