"Αντάρτικο" από τον παπά μέσα στην δικαστική αίθουσα

Η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία γιατί ο κληρικός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα - Απορρίφθηκε το αίτημά του για νέα αναβολή

Στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δικάζεται σήμερα ο κληρικός που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στη διάρκεια αγιασμού σε νηπιαγωγείο και κατηγορείται για διέγερση σε ανυπακοή (Δείτε ΕΔΩ).

O ιερέας εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς να φορά μάσκα και με υποστηρικτές.
Αρχικά η διαδικασία ξεκίνησε με τον ιερέα να επικαλείται πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώνεται με τη χρήση μάσκας, και συγκεκριμένα πως παθαίνει δύσπνοια λόγω χρόνιας βρογχίτιδας. Ωστόσο, το  δικαστήριο τον προειδοποίησε πως αν δεν κάνει χρήση μάσκας θα κατηγορηθεί για απείθεια.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, η έδρα έδωσε χρόνο στον ιερέα , όπως και σε έναν ακόμη ιερέα ο οποίος είχε προσέλθει για την υποστήριξή του προκειμένου να φορέσουν τη μάσκα και στη συνέχεια να εισέλθουν εκ νέου στην δικαστική αίθουσα.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη ενώ νωρίτερα ο ιερέας κατέθεσε αίτημα για αναβολή το οποίο και απορρίφθηκε. 

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας προκάλεσε αντιδράσεις με το δημόσιο κήρυγμα του κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου την περασμένη Δευτέρα, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στα όρια του αυτοφώρου και παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ