Σενάρια τηλεκπαίδευσης στo Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Σενάρια τηλεκπαίδευσης στo Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία, το σχολείο έχει οργανώσει την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Με την κρίση του Covid-19 να βρίσκεται σε εξέλιξη, τα σχολεία άνοιξαν με έκτακτα υγειονομικά μέτρα. Επειδή τα δεδομένα δείχνουν ότι κάποια στιγμή ίσως υπάρξουν και άλλα μέτρα για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά, το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο είναι καθ’ όλα έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όλα τα πιθανά σενάρια. Για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία, το σχολείο έχει οργανώσει την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και τη σωστή απολύμανση των χώρων. Πιο συγκεκριμένα, οι τάξεις και όλες οι επιφάνειες επαφής απολυμαίνονται καθημερινά, τα σχολικά λεωφορεία δυο φορές την ημέρα, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι και οι τουαλέτες συχνά μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, τονίζονται και διδάσκονται τα μέτρα προσωπικής προστασίας και υγιεινής, με έμφαση στο συχνό πλύσιμο των χεριών και στη σωστή χρήση της μάσκας.

Έχοντας, όμως, ως στόχο να διασφαλιστεί ο ρυθμός αλλά και το επίπεδο της δουλειάς του Εκπαιδευτηρίου, οι υπεύθυνοι προχώρησαν στις κατάλληλες αλλαγές έτσι ώστε η εκπαίδευση των μαθητών να συνεχιστεί απρόσκοπτα σε κάθε περίπτωση. 

Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο
 

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο έχει περάσει σε πλήρη ψηφιακή αναβάθμιση και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του. Σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου οι μαυροπίνακες έχουν αντικατασταθεί με διαδραστικούς πίνακες, οι οποίοι υποστηρίζονται από φορητούς υπολογιστές (laptops) και γραμμές δεδομένων για συνδέσεις Internet υψηλών ταχυτήτων. Οι διαδραστικοί αυτοί πίνακες θα λειτουργήσουν με λογισμικό κατάλληλο για να υποστηρίζει το μάθημα, αλλά και με το εποπτικό υλικό που παράγουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Έτσι, σε περίπτωση απουσίας κάποιων παιδιών ή εκ περιτροπής προσέλευσης μέρα παρά μέρα, όλοι οι μαθητές θα μπορούν ταυτόχρονα να παρακολουθούν το μάθημα του τμήματος είτε μέσα από την τάξη, είτε από το σπίτι με τη χρήση κατάλληλης πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης.

Επιπλέον, στην περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν εκ νέου κλείσιμο των σχολείων για κάποιο χρονικό διάστημα, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης, ενώ η πρόσβαση των μαθητών στο εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις, δραστηριότητες, φύλλα εργασίας) θα εξασφαλίζεται από πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης.  

Έχοντας, λοιπόν, προσδιορίσει τον ακριβή τρόπο αντίδρασης για κάθε ενδεχόμενο, το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο έχει μεριμνήσει για όλες τις υποδομές που αποτελούν έτσι και αλλιώς αναβάθμιση της δουλειάς του. Στόχος του σχολείου είναι η εκπαίδευση των μαθητών να γίνεται με τον πλέον αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο και ειδικά αυτή την περίοδο, που επικρατεί αβεβαιότητα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση τα μαθήματα να συνεχιστούν με κανονικό ρυθμό καθόλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.


Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ